WoW вече и на карти …

WoW deckИзползвайки най-известният лиценз в жанра Massively Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG), World of Warcraft® на Blizzard Entertainment®, Upper Deck Entertainment (UDE) обяви своите планове да издаде колекционната игра на карти World of Warcraft Trading Card Game (TCG). В сътрудничество със световноизвестната компания за компютърни игри, Blizzard Entertainment, Inc., World of Warcraft TCG на Upper Deck Entertainmentи съпътстващата програма за провеждане на турнири – ще стартира в Европа на 23-ти Октомври, 2006.

“Колекционните игри на карти са били винаги любимо занимание на работещите в Blizzard, затова сме изключително доволни че имаме шанс да работим заедно с Upper Deck Entertainment по разработката на базирана на карти World of Warcraft игра”, коментира Майк Морхайм, президент и съосновател на Blizzaed Entertainment. “Освен че ще предложи на играчите ни да се потопят по нов начин в света на Азерот, играта ще запознае изцяло нова аудитория – играчите на настолни игри и игри на карти – с приказната вселена на World of Warcraft”.
World of Warcraft понастоящем е водещата онлайн игра, с над 6.5 милиона играчи от цял свят – и над 1 милион от тях само в Европа. В World of Warcraft, играчите поемат ролята на могъщи герои, потапящи се в епични приключения и премеждия из огромен свят. В World of Warcraft TCG играчите ще изпитат същите опасности и вълнения в света на Азерот, и ще получат възможност да колекционират могъщи карти с другари, оръжия, и унищожителни атаки. Картите предлагат рисунки от най-добрите фентъзи художници, с нов свеж поглед към вселената на World of Warcraft.

Spiritual Healer by D_A1AB8.jpgВ допълнение World of Warcraft TCG предлага на феновете на онлайн играта уникална възможност. Играчите ще могат да открият редки карти Трофеис уникални кодове, които променят облика на техния World of Warcraft персонаж. Ъпгрейдите включват уникални наметала, специални домани любимци и нов облик за ездитното животно.
World of WarcraftСтартов Пакет Героите на Азерот ™’ включва всичко, от което един играч се нуждае, за да се включи в играта едно стартово тесте, два пакета с по 16 нови, случайно подбрани карти и книжка с правила. Играчите могат да разширят своето тесте с World of Warcraft Пакет Карти ‘Heroes of Azeroth™’

През ноември Upper Deck Entertainment ще издаде разширението World of Warcraft ‘Леговището на Ониксия™’ Рейд Тесте, което ще предложи на играчите нов, хитър мултиплеър режим на игра. Ограниченото откъм количество Рейд Тесте позволява един играч да поеме ролята на епичен злодей, който множество играчи, които си помагат взаимно, трябва да победят. Ако групата победи Ониксия, героите имат шанс да отворят запечатания пакет със Съкровищни Карти и да получат от него силни карти, които не могат да намерят другаде.

Европейската премиера на World of Warcraft TCG е определена за 23-ти Октомври 2006 г. Преди премиерата ще бъдат проведени над 40 предпремиерни събития из големи европейки градове на 21-ви и 22-ри Октомври, с цел да се вдъхновеят и привлекат фенове, медия и дистрибутори.

Ексклузивен дистрибутор на продуктите на Upper Deck Entertainment за България е фирмата “Студио Арт Лайн” ООД, която предлага на българския пазар комикс поредици по Warcraft. Компанията възнамерява да предложи на българския пазар пълната гама оригинални продукти от World of Warcraft TCG, както и да организира за родните играчи събития и турнири, част от световната програма за организирана турнирна игра по World of Warcraft TCG.