И падна мрак! И биде Нощ…

ParagonНовата част на феноменлната MMO ролева игра с екшън елемнти ще се казва Guild Wars Nightfall, обявиха създателите на поредицата ArenaNet по-рано днес. По думи на ключови хора от екипа на компанията, самостоятелното разширение е в напреднал стадий на разработка и в момента текат вътрешни бета тестове, които ще бъдат последвани от световно PvP превю, насрочено за периода 28 – 31 юли 2006.

Притежателите на оригиналната игра Guild Wars Prophecies и разширението Guild Wars Factions ще са първите, които ще имат възможност да изпробват лично новите професии и всичко останало в рамките на предстоящото PvP събитие. Става въпрос за Dervish – въоражените с огромни коси бойци и Paragon – ангели пазители от кастата Elonian.

Дервишите ще разполагат с уникални умения, включително способността да стават неуязвими за кратък период от време. Очевидно тези им способности ще оказват огромно влияние върху битките, които на всяка цена трябва да бъдат добре балансирани в името на мултиплейъра. При размах огромните им коси (като тези на жътварите) ще са в състояние да атакуват повече от един противник наведнъж, което в комбинация с временния им божествен статус, ги превръща в опасни врагове. Говори се и за други полезни умения като лекуване, уникални методи за протекция от атаки и други. Облеклото им също се очертава като особено полезно допълнение към уникалните хибриди между боец и жреци/магьосници. Дрехите им не са достатъчно бронирани, но са леки и магически подсилени, което им позволява с лекота да избягват тежки удари и дори отслабват врага в определени ситуации.

Ангелите Paragon от друга страна са брилянтни командири. Освен, че са въоражени с щитове и мятат копия, те умеят да настървяват съотборниците си с ободряващи песни и крясъци. Все още не е съвсем ясно в какво точно ще се изразява този тип мотивация, но вероятно става въпрос за полезни в битките бонуси, влиящи както на тях, така и на всички наоколо. Нещо като аура, казано накратко. Бойците от този клас ще са устойчиви на редица магии и немалка част от специалните умения на врага. За облеклото им не се знае много, но очевидно ангелските им крила ще са „мутирали“ в тежки метални брони, които би трябвало да ги предпазват от директни попадения. След всичко казано до момента излиза, че на бойното поле Paragon ще играят ролята на ангели-пазители.

Отвореният PvP бета тест на Guild Wars Nightfall започва ще се проведе в рамките на един уикенд, което е удобен момент за всички работещи и студенти, нямащи късмета да се размотават по родното черноморие между 28 – 31 юли 2006. Издателите на играта са регистрирали няколко домейна, но официален сайт на играта все още няма. Все пак можете да хвърлите по едно око на www.guildwars.com.
Източник: Dnevnik.bg