Отвъд бреговете на Ксен`дрик…

Както винаги с неизчерпваща се енергия Маговете бълват и бълват нови и нови книги. Което може само да радва верните им фенове. И така какво се очаква да държат в треперещите си от щастие ръце ДнД манияци? Преди известно време в обзора на бъдещите планове на издателството, ние бяхме вече споменали дългоочаквания Monster Manual IV и еберонското приложение Secrets of Xen’drik, но още не са успели да видят бял свят и вече тези книги си имат доста голяма компания в листата на бъдещите издания. Ето какво ни чака отвъд Ксен`дрик:

Fantastic Locations: Dragondown Grottoюли

Fantastic Locations: Dragondown GrottoСерията от карти Fantastic Locations залага на печелившата комбинация от кратко приключение с две големи, двустранни, пълноцветни карти, разчертани за използване на D&D миниатюри, и всичко това на разумна цена. Този продукт е свързан с темата 2006 Годината на Драконите, която е ключева маркетингова основа за много ДнД рпг, книги и миниатюри.

Fantastic Locations: Dragondown Grotto представлява двустранен постер-карта. Три карти са предназначени за рпг и миниатюри, докато има още една , която е само за използване в рпг сесии. Пълно 16-странично приключение подходящо за кампания за средни нива. Враговете включват създания от експанжъна за миниатюри War of the Dragon Queen, който ще излезе същия месец. Двете карти-постери могат да бъдат съединени, образувайки леговището на дракона, докато обратната страна предоставя повече фантастични места, които играчите да изследват.

Tome of Battle: The Book of Nine SwordsTome of Battle: The Book of Nine Swords – август

Tome of Battle: The Book of Nine Swords представя нови правила за играчи, желаещи повече разнообразие в битките. Деветте бойни дисциплини позволяват на героите, владеещи нужните познания и фокус, да използват специални бойни похвати и почти магически ефекти. Три нови бойни класа позволяват на играчите да развият своя герой отвъд досегашните граници. Също така са включени нови feat-тове и престижни класове, основани върху дисциплините, нови магически предмети и заклинания, и нови чудовища и организации.

Dragons of Faerыnавгуст

Dragons of FaerûnDragons of Faerыn представлява по-дълбок поглед върху драконите на Forgotten Realms. Водещите ще получат информация за отиграване на приключения в Годината на Буйния Дракон в съответствие със спецификата на Faerыn и как те могат да бъдат включени в битката срещу герои. Ще им бъде дадена информация за организации срещу които играчите могат да се изправят или да работят за тях, като злият Култ на Дракона. Също така е включена информация за това как да се подкара кампания свързана с Годината на Буйния Дракон, когато веднъж на всеки 1000 години драконите на Faerыn вилнеят из целия континент.

Dragon Magicсептември

Dragon MagicНавсякъде в историята на драконите са им приписвани множество велики и мистериозни сили. Сега най-накрая тайните на древните таланти са разкрити! Научете се да обуздавате магията, мощта, величиетои чистотата на разрушителния огън на драконите, постигнете нива на сила недостижими … до сега.

Това D&D допълнение представлява безпрецидентно богатство от нови възможности за вашия герой, включвайки нови престижни класове, feat-ове, заклинания, псионистични сили, призовавания, магически предмети, духове-придружители, и алтернативни класови особености, всяка от които свързана с елементите на драконовото могъщество. Книгата предлага нов основен клас – Адепт на Драконовия Огън (the dragonfire adept), който комбинира мощни „дишащи оръжия“ (breath weapon) със различни магически призовавани. Тя разкрива много нови начини за използването на магията на драконите, включително драконови аури, драконово обвързване, и различни расови вариации. За Водещите книгата предлага идеи за приключения или кампания въртяща се около драконите, магически местности за изследване, нови начини да се направят драконите по-силни и интересни.

The Twilight Tombсептември

The Twilight TombСенките в гората се сгъстяват откакто оракулът на полу-елфите от Юирууд предсказа завръщането на Duskwalker, древен и покварен елфически маг. Следите на изчезващи пътници и стоки водят до кръг от изправени камъни в гората. Вероятно, както и другите подобни камъни в Юирууд, тези позволяват да се пътува към други места – но къде точно? И какво надигащо се зло очаква тези, които дръзнат да проверят?

The Twilight Tomb е самостоятелно DUNGEONS & DRAGONS приключение предвидено за четири героя от 3 ниво, водещо през сенчестите пътеки на Юирууд към място създадено от минало предателство. макар приключението да е разположено в региона Агларонд в Феарун, то лесно може да бъде нагодено за всяка D&D кампания.

Faiths of Eberronсептември

Faiths of Eberron В света на Еберон реалността на боговете зависи от вярата на хората. противоречящи си истини могат да бъдат верни. Оскъдните легенди могат да бъдат факти, а приетите факти – само догма. Но за всеки богопоклонник божественото присъствие се превъплащава в чудодейна магия, поощтрение за лоялните и неотрицаема свещена сила. Вярата оформя реалността.

това допълнение в детайли описва големите религии на Еберон, включително съперничащи си Пантеони на Sovereign Host и тъмните Шест, младата вяра на Сребърния Пламък и потайния култ Кръв на Вол. Също така ще намерите интригуващи подробности за по-малки религии, като например вярванията на лаконичните Изковани, лудите култове на Дракона Отдолу, и безбройните секти на друидите от Елденските предели. Книгата също съдържа нови feat-ове, заклинания, престижни класове и екипировка, които ще дадът нови възможности поклониците и последователи.

d20 Dark*Matterсептември

d20 Dark-Matter Хитро организирани схеми за световно господство, световни сили проникват в нашите силови структури, и създания от нашите кошмари пълзят в сенките. Работейки за кланова организация наречена Институт „Хофман“, героите изследват скрити мистерии, докато могъщи сили на хора и извънземни заговорничат за контрол над истината.

Книгата обновява класическия Dark-MATTER сетинг създаден за Alternity Sci-Fi Roleplaying Game. За да използвате този продукт, ще се нуждаете от основните книги по d20 Modern, но е напълно приспособим и към други d20 сетинги.