Shadowrun 4th Edition

излезе в PDF формат

Корицата на Shadowrun 4th EditionНовото издане на популярният в чужбина киберпънк-фентъзи сетинг най-после достигна пазара. Засега книгата е достъпна само в PDF вариант в онлайн-магазина на издателството, BattleCorps, и в DriveThruRPG . Вече се приемат и предварителни поръчки за хартиения вариант, който се очаква да излезе скоро.

Промените засягат основно системата на играта, като в новата версия FanPro са поели по пътя на WhiteWolf за опростяване на хвърлянията. Има промени и в някои умения и атрибути на персонажите, магическата система е сериозно преработена. Засегнат е и света, като точката на развитие на играта е изместена с още няколко години напред в бъдещето. Въпреки това авторите твърдят, че старите помощни материали по света ще са свъместими с новото издание, ако не включват опционални правила в себе си. Така че хора, елфи, джуджета, орки и тролове отново ще кръствосват сенките.

Корицата на System Failure Заедно с това FanPro пускат на пазара (засега отново само в електронен вариант) и поредната книга с допълнения по света – System Failure. Тя е насочена най-вече към водещите и ще им даде разснения за събитията от 2064 г. и тяхното последващо влияние върху света. Книгата може да бъде поръчана от BattleCorps и DriveThruRPG.

За повече подробности посетете официалния сайт на Shadowrun.