Огън и Лед ще ни пеят през октомври

„Днят на безплатните игри“, който мина на 21 юни на територията на някои ролеви магазини в „цивилизования“ свят, компанията Green Ronin Publishing посрещна с раздаване на всички желаещи на печатно копия от „олекотените“ правила за своята нова игра A Song of Ice and Fire по фентъзи серията на Джордж Мартин. Сега тези, които не успяха да се сдобият с печатно копие, могат да свалят на сайта им електроната версия Ice and Fire Quick-start.

По същото време компанията съобщи, че излизането на играта се отлага за октомври. Преди се е планирало играта да излезе към фестивала GenCon, но се оказа, че новата книга от сериата , «Танц с дракони», няма да излезе до фестивала, и Green Ronin решили да „задържат“ излизането на играта до излизането на книгата. Обаче напълно е възможно играта все пак да излезе преди октомври в електронен вариант.

А до тогава разработчиците , дразнят любопитството и апетита ни със дневници:

„Принадлежността към определено семейство често говори за човека толкова , колкото и личните му качества, скривайки личността зад завеса от постъпки, победи и легенди от миналото на неговия род. Родения в семество, чиито членове винаги се отличавали с честност, прямота и смелост, често наследява тези качества – поне в очите на тези , които го виждат за първи път. По същия начин родения в дом, чиито членова са известни като извратени кръвожадни зверове, е покрит от сянката на семейството си, независимо от това, че самият той може всъщност да е добър, невинен и миролюбив. В много случаи наследствеността е толкова силна, че дори този, който първоначално не притежавал качествата, присъщи за семейството му, с времето все едно ги придобива – заради вложените в него очаквания, по необходимост или по някакъв друг начин … „

Това е цитат от новата статия на Робърт Швалб от поредицата „Дневникът на разработчика“. В нея авторът разказва за Благородническите Домове на Вестрос, а също така за това, че Домът на героя е онова нещо, което свързва героя със сетинга. Пълната статия може да се прочете тук:

SIFRP: The Noble House

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.