„Тайнството“ расте… „Arcana Evolved“ от Монте Кук излиза на 28 февруари

Arcana EvolvedMalhavoc Press съобщи за скорошната поява в мрежата и на книжните лавици на новата книга с правила от Монте Кук Arcana Evolved. Самият Монте Кук казва, че това е „режисьорската версия“ на станалата вече популярна Arcana Unearthed. Тук няма омръзналите на всички уклони, но пък драконите стават още повече. Множество нови правила за играчи и разказвачи, с помощта на които може да се направи партито от хора, дракони и великани по-жизнеспособно, а боевете – по-натурални. Като допълнение към предходната книга, във Arcana Evolved ще се появи нова раса игрови герои, нов воински клас, много престижни класове, необикновенни предмети, заклинания и други неща, съкращаващи живота на самонадеяните герои. Новото „Таинство“ проължава хронологята на първото, добавяйки нови сюжетни линии към сетинга, поясняващи тайната на завръщането на драконите.

Цялото това удоволствие заема 432 страници и ще бъде достъпно както във вид н печатно издание, така и в PDF-формат (срещу скромна сума, разбира се) от 28 февруари. Подробно чат-интервю с дизайнерите на книгата може да се намери на сайта Malhavoc Press.

Изкуството на руните и проклятията, Malhavoc Press издаде книга на „Мистичните тайни“

Mystic SecretsТези, които харесват книгата на Монте Кук Arcana Unearthed, със сигурност ще харесат и книгата на Майк Мирълз Mystic Secrets: The Lore of Word and Rune. Електронната версия на книгата беше достъпна от септември, а ето че вече я има и на хубава хартия, с пълноцветен печат и и дебели гланцирани корици – както се казва „Усетете разликата!“
Какво ни предлага книгата:
– Мечтата на всеки мънчкин – възможност да се извършват магически ритуали, без да имате магически способности. Сега играчите ще научат, как и кога да извършат обреда за свързване с артефактно оръжие, за „захранване“ на фамилиара или за привличане на съюзници.
– пълен арсенал рунически магии – от гадания до заклинания.
– нови заклинания
– проклятия и благословии
– уникален магически експеремент над ….ъ-ъ-ъ…
– и десетина нови култа, класове, церемонии, посвещавания и възможности естествено.
Книгата може да се използва и не само като приложение към монтекуковата Аркана, но и като допълнение към всеки фентъзи сетинг, твърдят създателите.

Book of Eldritch Might даром – Malhavoc Press раздава книги

Malhavoc Press предлага на всички желаещи безплатен електронен вариант на Book of Eldritch Might. Девет нови „фийта“, три престижни класа, повече от 60 заклинания – всичко това безплатно. Струва си да обмислите такова предложение. Още повече, че то ще бъде валидно за ограничено време. Книгата можете да свалите от DriveThruRPG.
Освен това издателството предлага и безплатно приключение за поклонниците на Monte Cook’s Arcana Unearthed в което се разказва за древен артефакт, носещ на притежателя си изключително големи проблеми и неприятности.

Monte Cook’s Arcana Unearthed на PDF – Предложение от Malhavoc Press

Arcana UnearthedMalhavoc Press предлага електронна версия на Monte Cook’s Arcana Unearthed – един от най-популярните сборници с алтернативни правила за D20. Десет нови раси, единадесет базови класа, стотици нови умения (skills), дарби (feats) и заклинания, разнообразни варианти на правила за магия и бой. Книгата може да се изтегли от DriveThruRPG, размер на файла – 8.4 Мб, цена – $14.