Dragonshards 17: Дъщерите на Сора Кел, Част 1

Стените на залата бяха покрити с черепи. Те бяха единственият източник на светлина в огромната пещера, стотици черепи, светещи като въглени в загасващ огън. Дейн си спомни историите, който беше чувал като дете, как Сора Маеня ще заключи душите на тези, които погълне. Той видя детски череп да стърчи от пролука в стената и прокле боговете, които позволяваха такива ужаси да съществуват.

„Сладка, тя беше.“ Гласът беше като стърженето на стомана върху брус – спокойно и жестоко.

Горичка от тъмнодървесни (darkwood) дъбове стоеше в центъра на пещерата. Сега Дейн видя трите жени стоящи между дърветата. Проговорилата беше висока и тъмна, нейните крайници бяха изсъхнали като мъртвите дървета около нея,кожения й жакет бе с цвета на засъхнала кръв.Нейната придружителка беше елфическа девойка със снежно бяло лице и бляскави сини очи, водопад от гарваново черни коси, обримчваше перфектните й черти; въпреки че знаеше, че е илюзия, Дейн все пак почуства как сърцето му спря за момент. Третата фигура наблюдаваше от сенките – червени очи в дълбините на сива роба.

„Добре дошъл, пътешественико,“ каза елфическата девойка и нейния глас беше като песен.“Пътувал си дълго, за да стигнеш до тук.Вълк и уорг (worg), трънаци и мочурище, път – дълъг и труден.“

„Обречен и приключен,“ изръмжа гигантката.

„Тъкмо започва,“ прошепна сивата роба.

Дейн коленички на едно коляно. „Милейди…“, започна той, но елфическата девойка го спря със вдигната ръка. Нейните черти бавно се промениха. Сега тя беше човек с очи като емералди и коса, червена като огън.

„Ние знаем твоята цел, дете. Сестра ми говори често за теб. Ти търсиш Острието на Дол Азур. И ние можем да изпълним това желание. Но първо ти трябва да изпълниш нашите.“

Трите Сестри

Всяко аундарийско дете е израстнало с историите за ужасната Сора Маеня, и всеки бреландски бард може да изпее дузина песни за глупците, които са се опитали да мерят знания със Сора Катра. Малцина вярвали в тези митове и никой не очаквал тези вещици да се появят на челото на армия от тролове и огрета – сила невиждана в запада от времето на Дхакаан (Dhakaan). За едно десетилетие вещиците установили контрол върху земите под Буешките Планини (Byeshk Mountain), въвеждайки ред в региона за пръв път от седем хиляди години.

Много въпроси се въртят около тази новородена нация на Дроуам(Droaam).За векове вещиците са били доволни да бродят из пустошта, горите и блатата. Какво ги е накарало да напуснат свърталищата си и да предявят претенции за кралство? Възнамеряват ли да разширят контрола си отвъд Сивостенните планини (Greywall mountains) и да присъединят и човешки поданици или нация от чудовища е всичко, което желаят? Нацията ли е единственото им желание или е просто първата стъпка във един далеч по-голям план?

Самостоятелно, дъщерите на Сора Келл са три от най-могъщите същества на Корвоар. Сора Маеня и Сора Катра са легендарни чудовища и това трябва да се има предвид при работа с тях. Те са се изправяли срещу шампионите на миналите векове и не са лесни за впечатляване или заплашване. Чрез Сора Тераза, те вече знаят доста за приключенците, още преди да се сблъскат с тях; Водещия трябва да се възползва напълно от това знание.

Има много начини Дъщерите да бъдат намесени в кампания и много от тях не са свързани със битки с героите. Сора Тераза е една от най-надарените оракули на ерата и групата може да се нуждае от нейните прозрения. Сора Катра е свъразна с интриги, простиращи се из Корвоар и групата може да се замеси във машинациите на Дааск или Къщата Тхарашк при сделките им с вещицата. Вещиците притежават много забравени тайни и древни съкровища, изровени от дълбините на Демонската Пустош и руините на империята Дхакаани. Те често са съгласни да се пазарят с приключенци, разменяйки съкровища за услуги или правейки потенциално смъртоносни залози. Разказите за Сора Катра са пълни с триумфи в интригите, превръщащи се в катастрофи. Чрез Сора Тераза, Дъщерите знаят доста от бъдещето, така че подмолна победа срещу тях може да има дългосрочни последствия, които приключенците не са предвидили и които може да превърнат успеха във горчива победа или дори в нещо по-лошо.Може би Острието на Дол Азур ще ти позволи да убиеш Хаскаласк Черния, но може би това е точно, което Дъщерите искат.

Това, което малко хора осъзнават е, че Дъщерите не са просто вещици: те за полу-демони. Майка им, Сора Келл, е могъща нощна вещица, въпреки че бащите им са били изгубени в легендите. Дъщерите нямат крила, но притежават всички други полу-демонски умения и възможности. Те използват призоваване на чудовище IX, могат да призоват единствено нощна вещица и използват тази сила единствено като последен вариант.

Стигне ли групата до битка с Дъщерите на Сара Келл, Водещия трябва да помни, че те са хитри,себични и опасни врагове със силно развито чувство за самосъхранение. Всяка е оцеляла в битки със стотици герои, велики и дребни. Дори Сора Маеня няма да се бие до последен дъх; ако обстоятелствата са срещу нея, тя ще изплозва пространствена врата, невидимост или други трикове за да избяга, връщайки се, когато е набрала сила или последователи. Възможно е епични герои да победят Дъщерите на Сора Келл, но това не би било лесна задача.

Автор: Keith Baker
Превод: Drail


Оригиналната статия може да намерите на сайта на Wizards of The Coast