„Подземен свят“ („Underworld“)

Легендата разказва че Александър Корвин Унгарски воин живял през пети век притежавал силата да устоява на болести. По това време в селото му се появила чумата.Всички измрели освен Корвин. Кръвта му по променила заразата и той се превърнал в първия…..безсмъртен. Легендата разказвала че след време тои имал поне две деца. И така се дало началото на вампиския и върколашкия род. Едното дете било ухапано от вълк а другото от прилеп.
Въз основа на тази легенда се развиват и деиствията във филма. Воината между върколаци и вампири която продъожила хилядолетие докато наркая Луциан наи-силният и страшен върколак не бил убит в една атака над главното свърталище на върколаците. Сто години след смърта му вампирите вече били победителите. Малкото останали върколаци все по трудно се намирали, а и наи-старите от тях имали дарбата да се преобразяват от хора във върколаци по всяко време. Селена една от вампирките в отряда които ловял върколаци случаино със съекипниците си попада на един човек Майкъл Коруин. Преследван от върколаците по незнаини причини. По-късно се оказва че тои е наследник на Александър Корвин. И в кръвта си има има гени същите като на основоположника на безсмъртните. Върколаците които искат да избият вампирите се опитват да смесят двата велики рода за да могът да създадат великият воин. Половин-върколак половин-вампир, но много по-силен. От тук насетне действието се развива шеметно една бясна надпревара за надмощие. Филма е много добър като реализация и като идея. Може да се пооправят някои неща но иначе си е супер. Поглежда се по по-различен начин на света на вампирите. През техните очи и тези на върколаците.
Няма да казвам защо точно е избухнала воината сами ще разберете….. Заради любовта на Селена с Майкъл мога да кажа че това е последната версия на Ромео и Жулиета само че много по-яка и кървава.

Ако искате нещо по нестандартно и си падате по вампири и върколаци то Underworld е вашият филм. Ако ви е писнало само доброто да печели и вампирите да ги избиват някакви хилави ловци това е вашият филм. Защото тук злото е на власт.

Автор:Zdrachnik