Екип на rpg.bg

Както знаете, вече всеки може да си регистрира потребител на сайта и да го снабдява с новини и статии. Също така, който се интересува – знае, че новините и статиите не се публикуват автоматически, а ще минават през одобрението на редактора и чак след това ще се появяват на сайта.

Като единствен засега редактор на сайта, тук ще опиша някои критерии които трябва да са изпълнени за да попадне една новина/статия/превод/материал от друг вид на сайта.

1. Минимален размер – новината не трябва да бъде по-кратка от 5 реда, за статия 1.5 стандартни word страници със шрифт Times New Roman 12. Естествено това не е абсолютен критерий, но по-малките размери ще бъдат разглеждани с предубеждение.

2. Съдържание – новината трябва да описва конкретно събитие или продукт. В нея трябва да се избягва изказването на лично отношение към продукта, новината, материала. Ако е анонс на статия – обезателно трябва да бъде отбелязан авторът и заглавието на статията, както и кратко описание на темата на статията в тялото на самата новина. При статиите оценката ще бъде по-субективна и се допуска описание на лично отношение в разумни граници. Изложението на статиите е желателно да бъде структурирано. Ако статията е дълга е хубаво да се разбие на части с подзаглавия за по-лесно ориентиране.

3. Линкове и имена – В новините трябва задължително да се прави на линк към основната страница текст посочващ компанията-производител или сайт където се намира оригиналът на преведената страница. Удебелен шрифт може да се ползва само за наименование на продукт/статия/компания. Наклонен шрифт се ползва само при цитиране на художествен текст. Други обозначения чрез промяна на шрифт не се допускат и ще бъдат корегирани. В статиите могат да се използват свободно наклонения и удебеленият шрифт, стига да се използват смислено. Използването на цветен текст не се допуска в никои случаи.
Имена на авторите/преводачите на статии се изписват по следната схема: Име „Прякор“ Фамилия. Имената могат да се линкват към личен сайт или email адрес на лицето (ако притежава такъв и иска той да бъде използван). Не могат да се линкват към сайтове с комерсиална насоченост, профили във форуми, сайтове не свързани пряко с личноста на автора/преводача. Имената на автора/преводача и линк към оригиналното местоположение на статията се записват в най-долната част на страницата в следния ред: Име на автора, Оригинално местоположение, Име на преводача.

4. Статиите трябва да имат стандартната логическа подредба – Увод, Изложение, Заключение – свързани логически помежду си.

5. Администрацията на сайта не носи отговорност за публикуване от потребителите на сайта материали имащи запазени търговски/авторски права. При откриване на подобен факт или при сигнал от оригиналния автор на статията, тя ще бъде снета от сайта до изясняването на нейния статут. Моля , не плагиатствайте.

6. При публикуване на новина свързана с излизането на нов продукт, задължително трябва да се споменава издателят и по-възможност да се прилага снимка на корицата.

Засега това. Ако се сетя друго – ще допълвам.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Екипът на rpg.bg се мени постоянно и е отворен за всеки, който желае да помогне в поддръжката на този сайт и прилежащите към него дейности и инициативи. По-надолу ще намерите списък с хора, без които този сайт не би съществувал.

Владимир Крылов /Avisian/
Георги Павлов /Excessmind/
Станимир Станчев /CTAHuMuP/
Божидар Грозданов (Bave)
Филип Михайлов (Brave)
Петър Шишков (Yago)
Стефан Кънев (Aquarius)
Димитър Чизмаров /DeepBlue/
Александър Велков/CONAN/
Александър Миланов/Daron/
Апостол Апостолов/RaynerApe/
Стелла Цокева/Elerina/
Христо Колев/DareDevil/
Стефан Николов /Lowstef/
(ако сме забравили някои моля да не ни се сърди, ще го впишем при първо подсещане;) )

За въпроси, оплаквания, забележки, предложения, обиди и др. – support@rpg.bg