Връзки към други сайтове

Връзки

Тук можете да намерите връзки към световноизвестни и не чак толкова сайтове на ролевоигрова тематика.

Български сайтове

knigi-igri.net – Сайтът за Книги-Игри, в които героят е читателят!

Списание „Сивостен“ – Освен, че е електронно списание на фантастична тематика, Сивостен и е мрежовия дом на екипа „Огнекрас“ – създателите на първата българска ролева система „Здрач над Ендивал“. Тук можете да намерите сайт посветен на играта и форум за нейните фенове в цялата страна.

„Аксиом 16“ – Сайтът на втората българска ролева игра. „Приключение с меч и магия“ излезе съвсем наскоро и сайтът все още е беден на съдържание, но екипът, създал книгата, има амбицията да го попълва редовно с информация, новини и допъленения към книгата.

Ateam – Сайтът е за IRC РПГ игри. Там се публикуват игрите + героите, които участват. Цели също така да популяризира повече този тип игри.

Българска Ролева Директория – Ако търсите точно определен играч/водещ, по точно определена система, с точно определен опит, на точно определено място, това е точно определеният сайт, на който трябва да погледнете. Много е удобно и ако ви се ходи на купон, а не знаете, кой има рожден ден скоро.

Shadowmagic– Доста добър от към оформление сайт посветен на ролевите игри. Все още е в процес на разработка но още сега може да му се порадвате от сърце. Най-вече с Ендивалска насоченост.

Galaction – Обещаващ проект за ролева игра, развиваща се в далечното бъдеще.

Нашата игрова зона – Зоната на Ролевия Бунт определена за Вашите(и нашите) ролеви, тактически, стратегически и каквито още игри се сетите..

http://rpg.start.bg – доста голям онлайн каталог с връзки към сайтове и форуми просветени на настолните и компютърните ролеви игри, както и към форумни игри.

Fallout Vault BG – сайт посветен на серията игри(компютърни и настолни) в пост-апокалиптичния сетинг Fallout.

bgbards.org/

Чужди сайтове

Ролмансър – руският ролеви портал – Най-богатият на информация сайт посветен на ролевите игри, който някога съм виждал. Абе, какво да ви говоря, аз съм му запален фен, а и повечето информация в нашия сайт е взета именно от там. Хората се трудят неуморно и на ден прехвърлят десетки световни сайтове, за да представят на своите посетители събрана на едно място цялата полезна информация от тях.

Wizards of the Coast – Сайтът на една от най-големите компании, производител на ролеви продукти. Собственици на правата над d20, Dungeons&Dragons и StarWars d20, както и на множество сетинги, игри с карти и ролеви аксесоари.

White Wolf Publishing – Сайтът на друга от най-големите компании, производители на ролеви продукти. Създателите на Vampire : The Masquerade, Exalted и други ролеви игри. Серията сетинги World of Darkness е вероятно най-купуваната в световен мащаб.

Pen&Paper – Както личи от името му, сайтът е насочен към настолните игри. Разполага с гигантска база от данни за издадени ролеви игри. Препоръчваме го като отправна точка в търсенето на всякакви нови и/или непознати системи.

Places To Go, People To be – Онлайн списание за ролеви игри. За съжаление последният брой е от преди повече от година, но създателите твърдят, че сайтът е все още активен и някой ден ще пуснат нов брой. Има доста интересни статии в предишните броеве, включително много информативна статия за историята на ролевите игри в 9 части.

RPGNow! – Един от най-големите чужди портали за ролеви игри. Едва ли е нуждно да казваме нещо повече :).

Gamingreport – Новинарски сайт посветен на ролевите и други настолни игри. Новините се обновяват по няколко пъти на ден.

Roleplaying Books

Блогове
Stormbringer’s Den – може би първият и единствен български блог посветен на ролевите игри.