Пътeводител of The Coast

За да спестя на колегите дългото мъчение да пускат пътеводителя на части, вместо да търсят истински новини в областа на Ролевата индустрия, реших да го направя набързо , за всеки който иска да следи някоя от множеството рубрики на официалния сайт на D&D. И така, ето какво може да ви предложи този сайт:

D&D

News – тук може да намерите последните новини свързани с DnD дейността на Wizards of the Coast. Нови книги, нови статии в другите раздели, просто новинки от кухнята и т.н.

D&D Podcast – Също новини, но накратко и в аудио формат.

Character Class – Статии посветени на основни класове от книгите на Маговете от Брега. Тук ще намерите обясненията за неясните моменти, съвети за отиграването, тактики което ще ви помогнат да направите героя си от определен клас по-ефективен. Според думите на отговорниците за секцията, тя се обновява поне два пъти месечно.

D&D Alumni – Тук ще намерите исторически прегледи за това как през 35-те години на съществуването на D&D са се изменяли някои от основоположните и не толкова основоположните идеи на играта. Как, защо и кога D&D е станало това, което ние познаваме днес.

D&D Fiction – Красноречиво заглавие на секцията. Тук ще намерите литературни периодични произведения посветени на световете на D&D.

D&D Fight Club – В тази секция ще намерите множество готви опоненти и съюзници от различни нива на трудност. Доста полезна секция за хора, които не се чувстват сигурни в себе си достатъчно за да създават свои НИГ-ове.

Design & Development – Наистина неща от кухнята. Създтелите на D&D споделят своите виждания, преживявания и идеи.

Elite Opponents – тук ще намерите варианти на добре познати чудовища и животинки разписани под формата на таблички. Доста полезна секция, ако ви е омръзнало всичките ви ликантропи да приличат на злобни антропоидни песоглавци.

Map-A-Week – богат набор от карти, събрани от различни издания на WoT. Доста полезни за онаглеждаване на Ваши идеи и даване на нови такива.

The Mind’s Eye – раздел изцяло посветен на псиониците. Как да ги отиграваме, какво ТРАБВА да имаме в предвид, и как по-добре да ги включим в игрите си. Тъй като псиониците са може би най-комплексно различният вид герои, тази секция според мен е наистина много полезна.

Prestige Class – Секция с съвети, напътствия и разяснения за това как ефективно да избираме престижен клас и как да го играем.

Product Spotlight – поредица от интервюта, излизащи със почти всеки нов продукт. В тях авторите на новите книги разказват за самата книга и идеите заложени в нея.

Rules of the Game – Правилата са създадени за да бъдат тълкувани. Тази секция дава официалното тълкуване на правилата в D&D, а понякога предлага и алтернативни варианти, които са съобразени в съответствие със запазване на баланса в играта.

Save My Game – Често Водещият или играчът се сблъсква с мета-игрови проблеми (несериозно отношение на играчите, затлачване в определена ситуация, отдалечаване от основната линия на приключението и т.н.). тази секция дава практични съвети как да се справяме с подобни проблеми , без да създваме или задълбочаваме конфликта между играчите и водещия.

Steal This Hook! – Просто стотици идеи и идейки за Вашите кампании и приключения в различни светове на D&D.

Tactics and Tips – Поредица от статии посветени най-вече на отиграването на бойните моменти в D&D. Ако искате да сте ефективен в битка и да изненадате врага с някоя друга нестандартна но ефективна тактика – това е Вашата секция.

Use This Book Tonight – секция помагаща да използвате адекватно книги по D&D, с които сте само бегло запознати, но искате да използвате някои от идеите в тях за своето приключение.

Vicious Venues – цял набор от злокобни и интригуващи места, които Вашите приключенци с удоволствие биха посетили в търсене на нови приключения и богатства.

Adventure Builder – Ако за първи път създавате собствено приключение, или пък не сте доволни от предишното си, или просто искате да сверите часовниците – тази секция дава полезни съвети за това как да създадете или обогатите своите приключения.

Dice Games – Просто забавна секция в която са описани няколко вида игри със зарове, способни да запълнят скучните вечери в някоя крайпътна кръчма, в която Вашите герои са отседнали.

Consolidated Lists – Индекси на чудовища, класове, магии и какво ли още не използвано в книгите на D&D. Всеки каталог е снабдун с указатели къде (в коя книга) се намери дадено чудовище/клас/магия/feat/т.н.

Tools – разни благинки за сваляне. Най вече генератори.

Retired Articles – Тъмно мазе със стари теми и архиви, затворени поредици, остарели морално информации и всичко от този род.

Eberron

Dragonshards – Много интересна поредица от статии, даваща ни един по-разширен поглед върху света на Еберон. секцията се поддържа от самий Бекер, автора на сетинга, което гарантира за качеството на информацията.

Eberron Expanded – секцията, в която ,отново, самият Бекер предлага начини, как да използваме съдържанието от книгите извънеберонската поредица в приключнията посветени на Еберон.

Expeditionary Dispatch – поредица от „доклади“ от експедиции в далечните кътчета на Еберон. Предлагат доста идеи за приключения и носят усещането за един наистина жив сетинг.

Sharn Inquisitive – Еберон постоянно се развива, променя и всичките тези промени се отразяват в местната преса. Sharn Inquisitive е един от най-четените вестници на континента. Той съществува за да ви информира.

Adventure Seeds – Идеи за приключения в света на Еберон.

Clockwork Wonders – Поредица от статии представящи механичните чудеса на дома Канит. Идеално илустрира страната смесица на механиката и магията в реалностите на Еберон.

Living Spells – Магията се просмуква в тъканта на Еберон, създавайки нови форми и материя. В тази поредица са представени създания, които по своята същност са живи заклинания, придобили материа и форма в света на Еберон.

Retired Articles – затворени Еберонски поредици, чиито функции бяха иззети от други секции.

Forgotten Realms

The Border Kingdoms – Нещо като поредица от географико-политически статии описващи отделните държавици в Забравените Кралства.

Realmslore – тази поредица предлага по-задълбочен поглед върху различни аспекти от живота във Феарун.

Return to Undermountain – поредица разкриваща част по част най-голямото подземие в света на Феарун. съкровище за всеки който обича да прочиства забравени от времето тунели от ужасяващи чудовища в търсене на несметни съкровища .

Waterdeep News – новинарска емисия, поддържаща ни осведомени за всичко което се случва в света на Феарун.

Retired Articles – забравени теми в Забравените Кралства.

Съставител: Avisian Пенсията ;)