Бряг в далечината …

И защо ли не се изненадваме че това е брегът на Маговете. Колегите на rolemancer.ru извършили далечно плаване в света на предстоящите издания на Wizards of The Coast и это какво ни разкриват тези безстрашни пионери:

Втора линия от серията „Complete …“:

Complete Mage (10 октомври, 160 страници):

Complete MageАвтори: Skip Williams, Penny Williams, Ari Marmell, Kolja Raven Liquette.

„Всяко разумно същество е родено с някакъв потенциал в работата с магия. Но истинското майсторство на мистичната магия изисква умения, практика, и сили далеч отвъд границите достъпни за обикновените хора – особено силата да обуздаеш суровата магия и да й придадеш желаната форма. Вие сте сред тези малцина надарени, които ще научат как да канализират мистичната магия, да я оформят и да я накарат да служи за създаване или разрушение.

Това D&D допълнение е предназначено за играчи и водещи. Освен това тя предлага окончателна ктрактовка на мистичната магия, разширява възможностите на играчите за използването й при игра с бард, вещер (sorcerers), Вълшебник (wizards), асасин, Заклинател (warlocks), и Ву Джен. В нея вие ще намерите невиждани досега престижни класове, заклинания и призовавания, магически предмети, алхимически уреди, наследствени фийтове, и резервни фийтове (нов тип фийтове които дават специални способности на тези които са надарени с магически сили). Алтернативни особености на класовете дават на останалите класове – от варварин до крадец – малка възможност да вкусят от усещането да бъдеш мистик без да жертват основната си идентичност.“

Complete Scoundrel Complete Scoundrel (16 януари, 160 страници)

Описанието на тази книга все още не е предоставено, но за нейното съдържание не е трудно да се досетим по аналогията с Complete Mage.
Вероятно в бъдещето трябва да очакваме нещо от рода на Complete Believer и Complete Soldier.

Серията „Mastering the Perils“ взема неочакван обрат:

CityscapeCityscape (7 ноември, 160 страници)

„Има много повече приключения отколкото скитане по безкрайни подземия. Градът съдържа множество улици изпълнени с опасности и интриги. Той обогатява приключенията и предлага неподозирани възможности и предизвикателства. Тъмни алеи, шумни зали на гилдиите, изпаднали таверни, миризливи шахти, и богати имения съдържат тайни за откриване и мистерии за разгадаване.

Това допълнение към DUNGEONS & DRAGONS разкрива града във цялата му прелест и зловещина. То превръща “урбанистичното подземие” в изпълнено с политика и сила, особенно тази на влиятелните гилдии. Тази книга също така предлага нови фийтове, заклинания, урбанистични терени, опасности и чудовища гарантиращи, че следващото посещение на партито в града ще бъде изпълнено с нови преживявания.“

Magic Item CompendiumDungeonscapeFiendish Codex II: Tyrants of the Nine Hells

Dungeonscape (13 февруари, 160 страници)

Можем само да гадаем за това какво ще намерим в тази книга, кое още не е казано за подземията. Възможно е да получим необвълзан с Забравените Кралства Underdark.

Fiendish Codex II: Tyrants of the Nine Hells (12 декември, 160 страници)

Продължението на прекрасната Hordes of the Abyss. Книгата изцяло е посветена на дяволите и Деветте Кръгове на Ада. Би трябвало да е полезна както за герои борещи се срещу тях, така и на тези които се прекланят пред тях.

Magic Item Compendium (13 март, 224 страници)

Първият „компендиум“ бе Spell Compendium. Ако тази книга е построена на същия принцип, можем да очакваме сборник с магически предмети от огромно количество източници – от сетинговите книги до броевете на Dragon.