С цвят на кръв

След като наскоро видях първата авторска статия на ролева тематика от мноооого време насам, днес видях и сетинг и система, направени от един човек. Зад това похвално начинание стои Rahvin*, който помолих да опише с няколко думи своята игра.

„С цвят на кръв“ е ролева система от ново поколение, която залага на игровата част и на разчупена бойна система (лесна за изчисление и същевременно с много видове възможни промени).
Света на ролевата игра е планетата Ехулар с една (населена) луна, която обаче не е сама във вселената. Технологично магически стилът може да се определи със странната дума стиймпънк, което значи в най-общи линии смес от много магия, мистика и всякакви видове машини. При добра игра може да определи, че няма превъзходждащи персонажи от всички типове бойци и учени. Липсва деленето на различни фракции и школи което значи, че боец-заклинател и магьостник-боец е съвсем лесна за постигане комбинация която не е ограничена от нищо във играта.

Можете да изтеглите цялата игра: картинки, карта, описание на сетинг и система от тук (9,05 MB ZIP) или да коментирате заедно с нейния автор тук. Имайте предвид, че някои от нещата са все още в сравнително суров вид, но пък вече знаете къде да отправите коментарите си директно към автора :)

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.