Пипала докопаха Дивите Светове … или обратното

Savage Worlds Компания Reality Blurs, издаваща сетинги и приключения въз основа на механиките Savage Worlds и True20, закупи от Chaosium, Inc. лиценза за издаването на игрови продукти, основани върху произведенията на Лавкрафт (или така познатата в ролевите среди марка Call of Cthulhu). Като базова механика за новата поредица Reality Blurs обмислят използването на своята любима Savage Worlds.

„Бързата, весела и яростна“ механика на Savage Worlds просдто напира да бъде използвана в игра, вдъхновена от приключенските комикси от 30-те на миналия век – жанр в който бяха създадени такива успешни продукти като GURPS Cliffhangers и Spirit of the Century. Отделни приключения и материали в този жанр за Savage Worlds вече съществуват, но пълноценен pulp-сетинг, колкото и да е странно, до ден днешен не е бил издаван.

Съществува обаче светът The Ravaged Earth, разработван с благословията на Pinnacle Entertainment Group от интернет-общност от ентусиасти под ръководството на Ерик Аведисян. И это, проектът си намери издател: компания Reality Blurs обяви своето намерение да издаде The Ravaged Earth като пълноценна „plot point campaign book“. Предполага се както хартиено, така и електронно издание на публикацията.

Е, нови Диви Светове се появяват буквално всеки месец. Изглежда, че PEG и държателите на лицензиите им са избрали момент, в който d20 System престана да бъде абсолютен стандарт в индустрията, и са преминали към решително настъпление …

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.