Август – какво ще ни донесе краят на лятото…

Днес решихме да подновим старата добра традиция да запознаваме нашите читатели/зрители/слушатели със най-новите продукти на водещите издатели в областа на ролевите игри. 

Ще започнем естествено с плановете за август на лидера в рпг-индустрията –  Wizards of The Coast. За съжаление явно седонът на отпуските не подминава и този гигант и сред анонсите му за месеца в областа на ролевите издания са отбелязани само 2 книги: 

products_dndacc_109257200_lgpic.jpgExpedition to the Ruins of Greyhawk 

Супер-приключение за Dungeons & Dragons за герои 8–13 ниво.Expedition to the Ruins of Greyhawk е супер приключение по D&D , което в 224 страници ни връща в замъка Грейхоук и класическите тъмници под него. Приключението може да бъде играно и като самостоятелна мини-кампания, така и като клон от редовната кампания на Водещия, или пък като серия от малки странични приключения. Както и в другите приключения от серията „Експедиции“, този продукт взима клисическо Dungeons & Dragons местоположение, обновява го до D&D v.3.5, и го допълва с нови обрати и изненади. Това приключение също така съдържа спомагателни материали за играчите и удобно представени бойни предизвикателства улесняващи работата на Водещия. 

products_dndnovel_959897200_lgpic.jpgA Practical Guide to Monsters 

Над 50 създания – от познатите гиганти и гоблини до напълно фантастичните бехолдери и бехири – са представени в този пълен с илюстрации 80-страничен пътеводител на ужасяващия свят, който ни заобикаля. Открийти интимните подробности за живота и нравите на магическите зверове, изследвайте картите на техните обиталища, и открийте най-добрите инструменти и трикове с които да надделеете над тях. 

За разлика от по-големия си брат компанията White Wolf бълва продукти в несметни количества и на плановете им за август може само да се завижда. За съжаление трябва да се отбележи че немалкото ролеви продукти все пак успяват да се изгубят в полоя от играта с карти по мотивите на доста успешното и популярното MMORPG „EVE“. 

Още в началото на месеца Белите вълци решили да порадват феновете на двете си основни ролеви продуктови линии и вече са на пазара както поредната книга към сетинга Exalted , така и поредното допълнение към новия Сват на Мрака: 

Compass of Terrestrial Directions vol.2—The West 

X2TheWest.jpgТайните на Великия Западен Океан се разкриват 

Втората книга посветена на посоките на света разказва за най-големите морски нации —Wavecrest, Coral, Skullstone и Neck— и наново придставя Tya и любимите на всички драконокръвни пирати от клана Lintha през погледа на Втората редакция. Като допълнение книгата предлага изследване на потъналия метрополис от Първата ера Luthe. 

• Втората от петте книги за Земните посоки, предназначени да облекът в плът оголените кости на Мирозданието представени в основната книга Exalted core book, посветена на Запада 

 • Показатели за масови битки на силите на Сребърния Принц, клана Lintha и други Западни сили, както и показателите на владенията за Небесните владения 

• Показатели за Западни местни богове и зверове 

DamnationCity.jpgDamnation City  

Виж, просто е:
Виждаш ли ония дебелак пълзящ там?
С раницата?
Когато стъпи на черния асфалт на паркинга, той е мой. До тогава той е в полето, където всеки вампир може да го вземе. Аз съм господарката на тази земя, и наказанието за кражба от мен е пиене от моята кръв. Когато пиеш от плячката вървяща по моя земя – пиеш от мен.

— Sycorax, Господарката на Blacktop 

Наръчник за създаване на градове за Vampire: The Requiem 

Принцът е господар на града, но той те назовава господар на твоята територия. Твое и на твоите подвластни задължението на поддържате Маскарада, да влияете на живота на смъртните и раздавате правосъдие над Братята живеещи във вашата сянка. Дали си тиранини или светец? Дали ще дърпаш конците на Принца или ще бъдеш Принц самият ти? 

Книгата включва: 

• Наръчник за избор и дизайн на модерен град подходящ за вашата хроника, и придаване на града характерната за Света на Мрака свръхестествена атмосфера. 

• Инструменти и съвети за водене на драматични и загадъчни истории в многолюдни и мрачни градове, включително такива нови системи като „Милионен град“ и „Attitude and Ambience.“ 

• Нови стилове на игра за Vampire: The Requiem, наречени Баронство (Barony) и Превъзходство (Primacy), които дават преимущества от повече от 50 населени района и уникални местности. 

• Пътеводител към измисления град Newcastle—нова World of Darkness среда , готова за да бъде нагаждана и включена във вашата игра. 

Освен тези вече излезли книги през този месец Белите вълци анонсират и още няколко продукта с ролева насоченост: 

ChangelingTheLost.jpgChangeling: The Lost 

Игра на Красивото Безумие 

Взети от дома ви, изменени от силите на Феите, пазени като Другите роби и питомци, но вие никога няма да забравите от къде сте дошли. Сега сте намерили отново пътя назад през Трънака (Thorns), към дома който вече не е ваш. Вие сте Изгубени. Намерете себе си. 

Основна книга от поредицата Changeling: The Lost™ 

• Книга с правила за игра с менящи се, онези човешки същества, които под влиянието на Феите вече са нещо повече от хора. 

• Живи картини на феирически същества и места, скрити невидими в Света на Мрака. 

McWODcover.jpg• Предоставя нови типове герои и антогонисти за смесени хроники или за хроники само с менящи се. 

Changeling: The Lost е петата линия от под-сетингите на World of Darkness

Книгата е с твърди корици, 320 страници. Очакваната дата на излизане: 16 август. 

На същата дата очакваме и излизането на Monte Cook’s World of Darkness – Света на Мрака под редакцията на знаменития d20 дизайнер Монте Кук, която доста активно се анонсира през това лято на сайта на Белите вълци. 

The City of Brass 

CityofBrass.jpgГрад на Величие, Град на Злото 

Град от Месинг. Име създаващо видения за величие и великолепие, за таинственост и безвремие. Място на чудеса, приказки, загадки, магическа крепост носена в морето от пламъци под небето от огън, фантазия и още много много друго. Базар на кръстопътя на вселени, Градът от Месинг дълго се спряга в слуховете на смъртните като хранилище на реликви, както фантастични така и ужасни. Това е мястото където най-великите ти мечти и най-страшните ти желания могат да бъдат изпълнени чрез Желание , стига цената да е подходяща: Градът от Месинг. 

Ръководство за приключения и кампании за D&D 3.5 

За играчите 

• Приключения през световете и пътувания в приказния Град от Месинг.
• Откриване на дузина нови заклинания, магически предмети, и способности. 
• Множество приключения във и около Града от Месинг, включително и в други измерения.   

За водещите 

• Предизвикайте своите играчи със нови дузина чудовища и могъщи неигрови персонажи, включително Великия Везир и Султана на Ефрит.
• Градът от Месинг може лесно да бъде вкаран във всяка фантастична d20 кампания.
• 101 идеи за приключения, достатъчни за да се построи собствена кампания около Града от Месинг. 

Комплекта съдържа 

„Градът от Месинг“ е комплект съдържащ 4 книги – общо 400 страници. 

Очаквана дата на излизане: 16 август. 

World of Darkness: Asylum 

WODAsylum.jpgХора! Хора! Слушайте ме! Аз знам всичко за това – аз знам какво се случва тук.  Вие не сте лекари – вие сте тъмничари! Те се плашат от нас и затова ви позволяват да се отнасяте с нас както си искате! Но аз знам какво става тук, какво става зад тези врати, когато секретарките и дежурните отиват у дома си! Вие си мислите, че ние сме чудовища, защото ние не мислим като вас? Вие не сте виждали чудовища преди да дойдете ТУК! ПРИ НАС! 

– Red Samuel, пациент в Bishopsgate

Тази книга съдържа:

• Поглед върху лудостта и използването и като инструмент на повествованието в игри на ужаси – включени подробни правила за придобиване и лечение на умопомрачения, и третиране на душевноболни.

• AИстории за институции и лудници, както и полезни съвети за играчи и Водещи за използването на тези локации като фон или сетинг на цели хроники.

• Bishopsgate, напълно детайлизирана лудница, готова да бъде поставена , където и да е в хрониката в Света на Мрака 

Очаквана дата на издаване: 16 август 

Scion: Demigod 

Легандата продължава!

ScionLogo.jpgНебесата са тихи, и Наследниците са оставени на в свои ръце в битката с новодошлите изчадия на Титаните. Но загубена ли е вече войната? Без думата на Боговете героите трябва да постигнат силите на полубожествеността, да посетят неоткрити още места по света и да стоварят мощта си чак в Подземния свят, за да достигнат до Боговете и спасят всичко що съществува.

• Втората от трите книги от серията Scion, проследяваща пътуването на героите през полубожественост към божествеността.

• Включва всичко необходимо за начало на игра, от готови герои до пълен цикъл приключения базиран на Storyteller Adventure System

• Олекотени правила доближаващи се до модифицираната версия на популярната система на Exalted.

• Насоченост към феновете на традиционото фентъзи и митология 

Очакваната дата на излизане: 29 август 

Естествено ще продължъм да следим и дейността на по-малките издателства и да анонсираме и техните продукти в течение на месеца. 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.