В една далечна галактика ….

Така, преди повече от 30 години започна една от най-великите саги в историята на въображението (и комерсиалното кино). Тогава щастливците, първи зрители, с отворена уста наблюдаваха невижданите дотогава спец-ефекти, красива история, мащабен подход и … с недоумение се питаха защо филма започва от ІV епизод. Минаха години и сагата получи своят край (или по-скоро начало).

Нещо подобно се случи и с ролевата версия на Междузвездни войни. Първите й две редакции оставят впечатление на незавършеност и недооправеност. Баланса на места не само куца а напълно пропада, и дори така системата на места не успява да пресъздаде света на безсмъртната сага на Лукас. Под тази грозна присъда първите подписи са на самите и създатели.

Те знаеха, че нещо куца и не се спряха пред нищо (дори спада в интереса към ролевия продукт) за да довършат започнатото.

Дали са успели? Е, и това скоро ще разберем, защото третата ревизия на правилата за Star Wars RPG ще излязат вече в края на този месец.

Ето какво пишат за новата редакция самите автори:

Съвършената Ultimate Star Wars Core Rulebook

Saga Edition Star Wars Roleplaying Game се завръща със Saga Edition core rulebook. Съдържайки всичко необходимо за игра по Star Wars Roleplaying Game, тази книга събира обновените материали за всичките шест Star Wars филма, обновени правила в пълно съответствие с последните новини в областа на d20 system, и модерна система, която я прави по-лесна за водене на играта.

Приключението започва в далечна галактика с това ръководство и набор от зарчета. Поемете своята роля на герой от вселената на Star Wars и се бийте срещу злото! Вие можете да сте Дуроски наемник, помощник-пилот Ууки, човек-Джедай или която и да е от безбройните други възможности. Единственото ограничение на историите които ще разкажите е Вашето въображение!

Водещите ще намерят Saga Edition rulebook лесна за използване и много по-полезна на масата за игра. Това ръководство има подредба на секциите, която прави воденето по-бързо, лесно и по-забавно! Изпратете героите си в битките от Войната на Клонингите, или ги пуснете срещу Империята в отчаяна битка за спасяването на Бунтовническия Съюз. Правилата на Saga Edition поддържат кампании във всичките ери на вслената на Star Wars, включително и онези, които са описани в разширената вселена от повестите, комиксите и електроните игри.

Saga Edition core rulebook предлага следните предимства:

  • създаване на персонаж с използването на разширени и обновени класове: джедай, благородник, авантюрист, скаут или войник
  • избор на класови особености от множество талантови дървета, даващи специални способности, позволяващи на персонажа ви да стане герой
  • обобщен набор от умения, чиито бонуси се изчисляват много по-лесно от преди
  • избор от множество нови или обновени feat-ове за подобряване на способностите на героя
  • напълно променена система на Силата, и развитието на Джедаите и Силовите адепти по напълно нови пътища
  • високоскоростни надпревари и ожесточени космически битки с новата интегрирана система за наземни и космически превозни средства
  • придобиване на компанион-дроид, или дори игра с героичен дроид на моменти
  • географски справочник на галактиката, обогатавящ познанията на играчите и Водещите за вселената на Star Wars
  • опростена и модернизирана бойна система, позволяваща да се възнесе стрелбата с бластер и майсторското владение на лазерния меч до нива виждани досега само във филмите
  • създаване на вълнуващи истории пълни с дълбочина, енергия и забавление в духа на Star Wars сагата!

Хващайте заровете и включвайте лазерните си мечове, и помнете: Силата ще бъде с Вас …винаги!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.