Какво има на сайта на маговете част 2

Днес ми се ще да ззпочна с нещо, което може да е донякъде полезно дори и на тези от вас, които не играят точно D&D. Става въпрос за секцията Save My Game. Това е секцията на Водещите. Всяка статия в тази секция включва отговори на обикновено един въпрос на някой, който се е обърнал към Маговете със свой проблем. Много от обсъжданите въпроси могат лесно да се отнесат към ролевите игри като цяло, а повечето отговори/решения са доста разумни. Аз лично срещнах сред тамошните статии не един и два проблема скоито съм се сблъсквал лично или на форумите ни.

Втората секция е добре да се проверява ежедневно. Става въпрос за Ask Wizards/Sage advice. Тук ежедневно се отговаря на различни въпроси, някои свързани по-пряко с правилата (Sage advice), а други са свързани с „философията“ на играта (Ask Wizards). Забелязва се тематичност на отговорите, често в няколко поредни дни се отговаря по една и съща тема. Наскоро The Sage (всъщност това е Анди Колинс, един от основните автори на D&D в момента) обсъждаше друида и Сумрачния войн.

Следващата рубрика ще е много полезна на всеки, който е изпадал в ситуацията „Абе сещам се един много готин/о клас/фийт/чудовище/заклинание, но не помня в коя точно книга беше“. Е, с помощта на събраните списъци вече ще можете (сравнително) простичко да си намирате изчанчените въжделения. Е, и да се дивите колко много неща са натворили маговете през годините.

Накрая бих искал да има нещичко и за любимият на мен и още немалко хора сетинг Еберон. Неговата секция по принцип е пълна с интересни неща, но в случая ще ви представя Dragonshards. Серия от много статийки, писани от самия Кийт Бейкър (кой ще познава по-добре света от създателя му) „разказващи“ за различни аспекти от игровият свят. Внимание! Не се препоръчва безразборното им четене от играчи. В тях често е дадена „тайна“ информация, известна само на малцина в света на Еберон. Съдържат се много потенциални кукички за (интересни) приключения и дори цели кампании. Едва ли ще ви е приятно в един момент да осъзнаете, че занете всичко което ще се случи няколко сесии напред, само защото знаете откъде Водещият ви е взел „вдъхновението“ си. Все пак трябва да отбележа, че някои от тях, особено след консултация с въпросният Водещ, могат да са пък доста полезни за играча.