Хъмн, какво ще стане, ако пъхна това тук ?…

dragonshards_sm_2.jpgВ новата си статия Стефан “lowstef” Николов предлага няколко насоки за включаве на базовите класове от Complete серията и още няколко спомагателни D&D книги в кампаниите, развиващи се в невероятният свят на Еберон.

Как да вкараме нови класове в Еберонската си игра

Приятно четене!

Попълнения на сайта

Днес на сайта се появиха цели две нови статии. Първата е прадставяне на книгата Tome of Battle: The Book of Nine Swords. Петър Шишков (Yago) накратко описва съдържанието на книгата и дава полезна информация за новите системни въведения.

Другата статия е от поредицата Save My Game от страницата на Маговете от Крайбрежето , преведена за нас от Цветомира “Addict” Георгиева и посветена на равномерното разпределение на наградите в ролевите игри.

Том на Войната, книга за бойните изкуства

Save My Game 1 – Разпределяне на ценностите

Прекален светец и Богу не е драг …

treine2005_t.gifИ така , както и обеща, в размките на седмицата Стефан (lowstef) Николов ни предостави един по-различен и подробен преглед върху класа Favored Soul, който миналата седмица вече бе представен в поредицята „Извън РНВ“. Надяваме се , че тази статия само ще ви помогне още по-добре да разберете механиката и възможните вариации в рамките на този клас.

Основен клас „Favored Soul“ – вариант ІI

Блаженни са верующите … и силни

treine2005_t.gifВ семеството на статиите „Отвъд PHB“ се появи ново свежо попълнение, и май очакваме близнаци. Става дума за новата статия от поредицата, този път посветена на класа от Complete Divine наречен Favored Soul. Авторът на статията е Недялко /hameleona/ Петров – сравнително нов на сайта ни (първата му статия публикувана при нас е посветена на избора на оръжията в Ендивал), затова молим да не бъдете прекалено критични към неговия прештъпулник в сферата на ДнД журналистиката.

И така на вашето внимание – Основен клас „Favored Soul“ – вариант І

Също така трябва да съобще че скоро се очаква на сайта да се появи статията близнак, също посветена на Favored Soul, но този път през погледа на ветерана Стефан (lowstef) Николов.

Само от добрина и състрадание …

След като колегата доста се поизмъчи да отдели от оскъдното си време за да Ви запознае със структурата на сайта на WoC. Реших да му спестя усилията и за 1 час скалъпих следният Пътеводител of The Coast. Надявам се да ВИ бъде полезен.

Ако ли не, поне един от камъните ще падне от раменете на колегата Lowstef.

One пространство, two пространство …

на къде летят тия?Ами не се стърпях и само ден след първия „урок“ скалъпих и втори. този път статията е посветена на галактиката на WarHammer 40k и подпространството. Какво представляват те и какво крият в необятните си простори? Сбити отговори на тези въпроси ще намерите в „Урок 2 – Галактиката и подпространството„.

 Надявам се да Ви бъде интересно. Критики и предложения се приемат в деканата по Древна история в стая номер „ХХХL„.

Публикувано в RPG.BG

Смърт дебне в здрача …

След дълго затишие и с малко закъснение (за което поднасяма на автора своите извинения) имаме удоволствето да представим на Вашето внимание поредната статия от поредицата „Отвъд РНВ“ (най-оцеляващата родна поредица статии на ролева тематика ;) ). В тази статия авторът й Стефан (lowstef) Николов не представя класа Сумрачен Воин (Duskblade) от РНВ ІІ. Приятно четене и се надяваме тази статия да подтикне някои от Вас да експерементират с новите класове.

“Векът на Просвещението 1751″

Започнал е наборът на играчи за форумната политическа военна стратегия “Векът на Просвещението 1751″. Играта ви предлага да се потопите в Епохата на Ренесанса и политическите конфликти раздиращи Европа по това време. Mожете да бъдете просветен монарх, повел своята нация към доминираща роля в Европейската политика, умел пълководец, носещ славата на своята държава върху щиковете на непобедимата си армия, или пък хитър политик следващ свои цели и кроящ интриги срещу всички и всичко.