Настолна ролева игра по Dragon Age: Origins

Очевидно BioWare ще опитат да изтискат максимално количество пари от феновете на ролевите игри, атакувайки ги по всички фронтове. Наред с компютърната игра, са подготвили и настолна такава. Партнирайки си с известното издателство Green Ronin, твърдят че са създали лесна за изучаване игра, в dark fantasy светът в който се развива компютърната. Дали това ще се окаже успешен маркетингов ход, ще разберем през септември, когато книгата би трябвало да се появи на пазара.

Разни дребосъци

Kingdoms of KalamarВече трети тираж на втората редакция на Mutants & Masterminds издавана от Green Ronin бе напълно разпродадена. Очаква се скоро издателството да пусне на пазара вече четвъртата партида на хитовото си заглавие. Явно супергероите все още са на мода и вероятно голяма роля за това изигра интересът на филмовите компании към комиксовите сюжети.

*   *   *

Фантастичният сетингKingdoms of Kalamar вече е напълно преработен за 4E D&D. Този материал от 501 страници PDF съдържа не само преработените към 4E D&D класове, раси, чудовища и т.н., но също включва разширени описания на света, над 50 нови 4E системни механики, и подробен цветен атлас.

Тук можете да намерите 16-странична PDF презентация.

*   *   *

Към сетингите побързали да се реформират към четвъртата редакция на D&D се отнася и Age of Legend

Green Ronin не мисли да подписва лицензионно споразумение за GSL

Green RoninКрис Прамас, президент на Green Ronin Publishing, съобщи, че неговата компания, която преди време бе една от най-активните производители на игри за третата редакция на &D и OGL, не смята да подписва лицензионно споразумение за GSL с Wizards of the Coast и не мисли да издава продукти за четвъртата редакция, като ще се съсредоточи върху собствените си проекти – Mutants & Masterminds, A Song of Ice and Fire Roleplaying, True20 Adventure Roleplaying, и Freeport: The City of Adventure.

„Ние се надявахме да включим поддържането на четвъртата редакция в плановете си, но условията на GSL са прекалено едностранчиви. Естествено, ние не обвиняваме WOtC за желанието да защитават своята интелектуална собственост и стремежа да получат по-голям контрол над това, какви именно съпровождащи продукти ще получават. Обаче ние не усещаме, че в това споразумение страничните издатели се възприемат като равноправни партньори. В съответствие с условията на лиценза WOtC може спокойно да се съди с предполагаемие нарушител на лицензионното споразумение, да загуби делото, и въпреки това, да разори спечелилата компания, защото в лиценза е посочено, че ответчикът е задължен да възмести съдебните разходи на WOtC. Освен това, този лиценз може да бъде изменене във всеки момент, а WOtC изобщо не са задължени да информират за тези промени държателите на лиценза … Възможно е, че в бъдещето WOtC ще изменят GSL към по-добро, но ние не можем да разчитаме на „може би“ в бизнеса“, – заяви Прамас.

Пълният текст на писмото може да се прочете тук.

Огън и Лед ще ни пеят през октомври

„Днят на безплатните игри“, който мина на 21 юни на територията на някои ролеви магазини в „цивилизования“ свят, компанията Green Ronin Publishing посрещна с раздаване на всички желаещи на печатно копия от „олекотените“ правила за своята нова игра A Song of Ice and Fire по фентъзи серията на Джордж Мартин. Сега тези, които не успяха да се сдобият с печатно копие, могат да свалят на сайта им електроната версия Ice and Fire Quick-start.

По същото време компанията съобщи, че излизането на играта се отлага за октомври. Преди се е планирало играта да излезе към фестивала GenCon, но се оказа, че новата книга от сериата , «Танц с дракони», няма да излезе до фестивала, и Green Ronin решили да „задържат“ излизането на играта до излизането на книгата. Обаче напълно е възможно играта все пак да излезе преди октомври в електронен вариант.

А до тогава разработчиците , дразнят любопитството и апетита ни със дневници:

„Принадлежността към определено семейство често говори за човека толкова , колкото и личните му качества, скривайки личността зад завеса от постъпки, победи и легенди от миналото на неговия род. Родения в семество, чиито членове винаги се отличавали с честност, прямота и смелост, често наследява тези качества – поне в очите на тези , които го виждат за първи път. По същия начин родения в дом, чиито членова са известни като извратени кръвожадни зверове, е покрит от сянката на семейството си, независимо от това, че самият той може всъщност да е добър, невинен и миролюбив. В много случаи наследствеността е толкова силна, че дори този, който първоначално не притежавал качествата, присъщи за семейството му, с времето все едно ги придобива – заради вложените в него очаквания, по необходимост или по някакъв друг начин … „

Това е цитат от новата статия на Робърт Швалб от поредицата „Дневникът на разработчика“. В нея авторът разказва за Благородническите Домове на Вестрос, а също така за това, че Домът на героя е онова нещо, което свързва героя със сетинга. Пълната статия може да се прочете тук:

SIFRP: The Noble House

Джобно ръководство за Mutants&Masterminds

Mutants & Masterminds Pocket Player's GuideВ светът на злите генни и мутантите, понякога е добре да имаш удобен начин да провериш, дали новата атомна бомба, ще хване всички квартали на града, или отровата изливана в канализацията е достатъчно отровна, затова носи винаги с теб Mutants & Masterminds Pocket Player’s Guide!
За неразбралите, просто Green Ronin издават съкратено ръководство към една от успешните си настолни ролеви игри.

Светът на приключенията ни очаква…

True 20 Worlds of AdventureФантастичните светове на приключения ви очакват! True20 Adventure Roleplaying представя на играчите четири сетинга, и сега True 20 Worlds of Adventure предлага живот с нови герои за игра, нови битки, и нови истории за разказване. Книгата ни представь още четирима победители в конкурса „True20 Setting Search,“ плюс нов сетинг от самите Green Ronin, написан от Robert J. Schwalb. Сразете се със ужасяващите сили на неизвестното в Agents of Oblivion, преборете се за спасяването на фантастичен свят във Кървавия Век в Blood Throne, спечелете слава и чест за своя клан в азиатското фентъзи Land of the Crane, изследвайте дълбените на сънищата – и кошмарите – в Nevermore, и спасете съседите си от хората-вълци, чудовищата под леглото, и създанията в килера като дете в The Razor in the Apple. Това са петте нови фантастични свята за вашите True 20 приключения. Истинско забавление, истински силни усещания, истинско вдъхновление … True 20 Worlds of Adventure!

Green Ronin отново доказва …

…, че дори една малка и непретенциозна компания може, ако не да конкурира, то поне адекватно да допълва гигантите в индустрията.

Материалното изражение на това е наградата за Ролева игра на годината в престижния конкурс 2006 Ogre’s Choice Awards присъдена на разработената от Зелените самураи ролева система True 20, за която напоследък сме писали често.

Няма как да направим друго, освен да пожелаем още по-големи успехи на Green Ronin. Те го заслужават.

True20 приключение, квак!

True20 Fantasy Paths е нова книга, разпространявана на PDF от Green Ronin, която предлага 10 пътя показващи как да направите познатите ви d20 класове (barbarian, fighter, cleric, wizard, etc.) с правилата True20. Книгата е достъпна от магазина на Green Ronin.
А Принцесата жаба(The Frog Princess) е приключение за сетинга Blue Rose. Ако ви звучи познато, то сигурно сте чели руската приказка. В приключението са включени готови персонажи за играчите, подходящи както за еднократно приключение, така и за по-дълга кампания. Можете да свалите приключението от официалния Blue Rose сайт.

True20 и Мутанти

Това явно ще става основната линия на издателството GreenRonin съдейки по плановете за скорошни реализации. Но какво ни чака в бъдещето? Нека разгледаме продуктите малко по-конкретно:

Golden Age

Golden AgeТе не са не са я нарекли „Златната ера“ на супер-героите току така: 30-те и 40те години на 20ти век ни дадоха най-известните и дълговечни икони на комиксите, както и най-великите битки между доброто и злото на отминалия век. Със Golden Age, вие можете да върнете своята Mutants & Masterminds игра обратно към отминалите епохи: да играете най-първите световни супер-герои, защитници на свободата и демокрацията в света на войни и пожарища. Golden Age представя пълната история на Златната ера на комиксите, и показва как да пресъздадете тези невероятни истории използвайки Най-великата Супер-геройска РПГ в Света.  Книгата съдържа поглед върху Златната ера, ръководство за създаване на герои присъщи на нея (както и готови архитипове), и цялата нужна информация за създаване на собствената ви серия по Златната ера. също така е включено и описанието на Златната ера в сетинга Freedom City. Завладяващи приклячения на Liberty League иAllies of Freedom, битки със Nazi Übermensch и хитлеровите супер-войници, зловещите интриги на  Невидимата Империя и окултното Thule Society.

True Sorcery

True Sorcery True Sorcery представя гъвкава, динамична и иновативна магическа система която ви дава достъп до могъщи сили. Забравете слотовете и заклинания на; True Sorcery ви дава силата да създавате свои собствени заклинания, позволявайки ви да определяте колко бързо, далеч и силно да действа вашата магия. Ревизирана и разширена след победителя в ENnie Award The Black Company Campaign Setting, тази система се състои от прости заклинателски ефекти, способности и напълно нова система за създаване на магически предмети.Книгата също така съдържа наричник за конверсия за да можете да използвате True Sorcery заедно с Iron Heroes на Malhavoc Press’s , d20 Modern, Thieves’ World, и самата True20 Adventure Roleplaying. Независимо коя OGL игра предпочитате, True Sorcery отваря врати към един нов свят на магически възможности.

True20 Bestiary

True20 Bestiary True20 Bestiary е бестиарий с врагове за всеки случай от живота. is the monster book with a foe for every occasion. Кажете довиждане на страници и страници безвкусни числа и безполезни информации. True20 статистики са малки и компактни. Вътре ще намерите множество фентъзи създания, древни ужаси, фантастични съюзници и много други неща. Макар да е фокусиран върху фентъзито, в него ще намерите опоненти напълно подходящи за horror и sci-fi сетинги. Илюстриран по високите стандарти на Green Ronin както обиковенно, True20 Bestiary е невероятно допълнение към True20 Adventure Roleplaying.

Beyond the Towers

Beyond the Towers Карионските блата са обширни и първични. Легендите са свързани с бандитски крале, порочни хора, тайни култове и още по-лоши неща скрити под покрова на вонящата тиня. Но нещо зло се раздвижва в сърцето на тези мрачни земи, нещо древно, отвъд паметта на цивилизованите земи. Beyond the Towers поставя героите начело на изследователска група изпратена на проучи мистериите на Карионските блата.Първият им набег в лепкавите блатисти места ги изправя пред ужасни опасности които пазят тайните на миналото. Срещи със странни бандити, древни и чудовищни врагове. дали героите ще успеят да оцелеят сред ужасите на блатото, да разкрият скритите тайни на древния зикурат, и оцелеят за да разкажат тази история? съчетавайки прекрасни ролеви възможности, разследвания, и много екшън, този сценарий ще ви потопи в невероятната атмосфера на поредицата Bleeding Edge!

Проклятието на семейство Стауфен

Mansion of ShadowsИздателството Green Ronin пусна на пазара първото от поредицата пруключения Bleeding Edge AdventuresMansion of Shadows.

Страхувайсе от сенките

Стоейки върху хълма, като че ли надзиравайки над земите на Кирсвалд, старото имение е древно седалище на смейство Стауфен. След години  на падение и пресмукващата се поквара, някога благороден дом станал свърталище на порочност и център на заплетени интриги ръководени от древно зло. Сега местните се страхуват името Стауфен и мразят подтисничеството, стнало тяхно ежедневие. В това смъртоносно гнездо група смели герои трябва да открият и сразят проклетата змия тровеща тези земи.Mansion of Shadows съдържа:

  • Завършено приключение за 4 персонажи 1-3 ниво.
  • Детайлна информация за региона, включваща подробна карта.
  • Прекрасна карта на самото имение.
  • Алтернативен сценарий с вклучени масови сражения по правилата от Advanced Player’s Manual.
  • Нови правила като Damned feat и Sinthrall template.
  • Нова подредба на статистиките за по-лесно използване.
  • Ужасяващи чудовища извадени от The Book of Fiends като cranial wretch и herlekin.“