Въвеждащо приключение за DnD4

Искате да започнете да играете Ролеви игри, но не знаете с какво и как
да подходите? Това ново въвеждащо приключение е специално предвидено
за новаци в света на Dungeons & Dragons и включва в себе си всички
карти и статистики, нужни за мисията. Героите в него могат да започнат
от 1 ниво и след това да продължат с други приключения от нашия сайт.

Приятна игра на всички! От Ян :-)

Нови приключения

Със сигурност вече сте забравили, но преди време Yann пусна приключенията Мината на Джуджетата и Странници във Фасдал, и сега е готов с техните продължения за по-високо ниво: Мисия в Мит Дранор (8-14 ниво) и Драконовата планина (12-18 ниво). Първото е авторско приключение по DnD4, докато Планината е адаптирано от AD&D за DnD4, но това едва ли би попречило на някой да ги играе по друга система, или да ги промени по свой вкус.

Както обикновено, файловете за теглене можете да намерите в секция …. Файлове

PDF на килограм от Бреговете на Магьосниците …

След излизането на четвъртата редакция на D&D Wizards of the Coast направо заливат със разни pdf материали свързани с новата редакция. Без да преувеличавам мога да кажа че всяка седмица излизат по 1-2 pdf файла на сайта им. Всеки път като намина натам намирам или някоя извадка от книга или някакво допълнение или приключение.Ето какво ново намерих там днес:

Eminence of Araunt – извадка от скоро излизащия Forgotten Realms Campaign Guide ревизиран за четвъртата редакция, разказваща за таинствена организация на немъртвите пазители на гробници.

Backdrop: Cormyr – Пак по случай скорошното излизане на Forgotten Realms Campaign Guide, Маговете са решили да ни разкажат за кралството Кормир (или пък да напомнят на тези които вече са се сблъсквали със сетинга в предишните редакции).

Beleth, the Witch’s Viscount – Що е висш арестократ във йерархията на Деветте Ада и има ли то почва в Вашата кампания? Ако сте си задавали този въпрос, този материал ще ви даде поне ориентировъчна представа. В него е представен Господарят на Имповете, демона-господар Белет.

Предупреждение: За да видите някои от тези материали, възможно е да се наложи да имате регистрация на сайта на Wizards of the Coast.

Конкурс за авторско приключение!!!

Стартира конкурс за приключения, които да улеснят живота на Водещи и Разказвачи.

Участниците трябва да подадат своето приключение до 15 октомври 2006 година на адреса: dedoyago@abv.bg със subject: Za Konkursa и текста на приключението си, като приложен .rtf или .doc файл.

Описанието ви трябва да е на български език и пригледно, като трябва да включва, за предпочитане в същия ред:

Свят за които приключението ви е подходящо: Ебeрон, Забравените Кралства, Ендивал, Магландиум (Аксиом 16), Мирозданието (Exalting setting), Средновековна Европа на Арс Магика или Света на Мрака; възможни са и по-общи насоки, като “историческа Средновековна Япония”, “модерен шпионски сетинг”, “фантастична космическа сага” и т.н.

Система, по която е формирано приключението: д10, д20, Ендивал 3, Аксиом 16 или друга? Някои светове, като Еберон и Ендивал автоматично предполагат определена система, но все пак, не пропускайте да дадете тази информация.

“Ниво” и типаж на протагонистите (героите): Ниво на способност/сила, както и характер и мотивация на персонажите, които най-добре да пасват на приключението. Художественото встъпление и моменти от описанието на приключението са по желание, но ако са добри, ще се вземат предвид. Задължително трябва да се включат:

1.Въведение и предистория – какво се случва преди пристигането на протагонистите(героите), евентуално представяне на проблема, завръзка. Оценява се по смисленост, оригиналност и естетическа удовлетворителност.

1.1.Въдички – защо протагонистите(героите) ще се занимават с този проблем? Оценяват се по логичност, липса на противоречия, универсалност(или многобройност) – изобщо, доколко са в състояние да си свършат работата неусетно.

2.Тяло – кое къде и как е, какво може да се случи, кога и защо. НИП (НеИгрови Персонажи), обрати, вторични завръзки, развръзки и евентуално допълнително разглеждане на проблема. Евентуални художествени описания на местности, лица и събития. Оценява се количество и качество на информацията, логичност, последователност, издържаност в системно, мета-игрово и мета-сюжетно отношение. Също така, каква свобода дават за промяна и нагаждане от страна на Водещия и играчите.

3.Развръзка, или развръзки – как е най-вероятно да завърши приключението и евентуални негови продължения. Оценява се по евентуална задоволителност за различни типажи на Водещи и играчи. Или незадоволителност, която да мотивира играчите за по-нататъшни “подвизи”.

Получени приключения които не отговарят на тези изисквания няма да бъдат оценявани.

Приключенията ще бъдат оценявани от жури, което ще посочи класиралите се за първите три места. Спечелилият първа награда ще получи оригинално западно издание с ролеви материали или други ролеви аксесоари по избор.

С гласуване на форумите ще се определи и наградата на публиката, за този чието приключение се е харесало най-много на нашите потребители. Избраникът на публиката ще получи художествена книга, от жанр сходен с този на предаденото приключение.

Със съдействието на екипите на Ендивал и Аксиом 16, специални поощрителни награди очакват тези избрали на предадат приключение за някоя от двете български системи за ролеви игри.

Приключенията участвали в конкурса ще бъдат на разположения за теглене от нашия сайт, с разрешението на авторите, а трите най-добри ще получат помощ с оформлението и форматирането като .pdf документи.

И нека по-добрият победи!

Малко, безплатно, True20

True20logoАко все още не знаете, какво е True20, вече можете да направите стъпка в правилната посока, като погледнете True20 Quick Start Rules (3.4 MB PDF) и се запознаете отблизо с правилата.
А за да имате отправна точка в своите приключения, от Green Ronin са пуснали за безплатно сваляне и класическото приключение Death in Freeport, вече и в True20 вариант (3.4 MB PDF)

За феновете на d20 modern, благинки от Wizards

d20 pastВероятно във връзка с предстоящото излизане на d20 Past, продукт, който ще разшири обхвата на модерния сетинг на Wizards, те са подготвили доста новости на сайта си. Ето ги и тях:

малко илюстрации от предстоящата книга

ново издание на Notes from the Bunker посветено на писането на приключения

– две приключения – Faint Transmissions и Distant Signals

Електронен магазин от Стив Джаксън, както и малко бонуси

Новият магазин е открит съвместно с Warehouse 23, като резултатът е станал Е23. В чест на откриването на новия магазин от сърцето на Стиви са се откъснали няколко безплатни приключения и GURPS Lite. Пожелаваме успех на новия магазин и да има все повече безплатни неща в него.

Отмъщението на Тъмния Страж – Превю на класически ДнД модул

Goodman Games се занимава с издаването на серията модули Dungeon Crawl Classics. Най-пресният продукт от тази линия се нарича The Blackguard’s Revenge, и една трета от този модул е достъпна безплатно като превю, което дава възможност да се оцени стила, съдържанието и графиката на една от най-известните серии.

d20 Modern новини

За тази седмица Wizards са ни приготвили едно ново приключение озаглавено Far Voices!, в което героите са изправени пред луда надпревара с времето и смърта.
Освен това в рубриката Bullet Points, в която експерти отговарят на въпросите на читатели тази седмица има нова тема: A New Beginning и нов автор: Owen K.C. Stephens. Той е разделил колонката на три части, въпроси относно бойната система, общи въпроси и въпроси по сетинга Urban Arcana.