Годината на Дракона по BioWare Календар

Сирано де ... Няма как да не спомена , че тази игра ме впечатли и разтърси до дъното на моята ролева душица. Наистина игра, която отдавна не ме е привличала толкова и като изпълнение и като сюжет (може би с изключение на другата скорошна игра на същата фирма – Mass Effect). След като я превъртях веднъж в и разбрах че въпреки да съм се старал да минавам всичкитке странични куестове съм изиграл само 42% от играта останах с виснало чене. Останалите 58% оказва се са различните пролози в зависимост от това с какъв герой започнеш и разните разклонения до които водят решенията на играча – а те не са малко. Играта е титанична както по размери така и по качество според мен. Дори дребните недоизпипани неща в интерфейса бяха напълно игнорирани , тъй като бях напълно потънал във прекрасно описаният свят и неговите обитатели.

В следствие на всичко това просто не се стърпях и реших да напрпавя нещо за тази игра, а тъй като мислите ми за нея въпреки че са възторжени са крайно хаотични и неподредени реших да преведа статията от руският сайт ag.ru, който всъщност ме накара да пробвам играта, за която първоначално бях много скептичен.

И ето я и нея, вече достъпна и за хора които не са толкова добре с руският – Dragon Age: Origins

Звездна дата 2010.02.05…

Star Trek OnlineГраждани на федерацията, започвайте да гладите старите флотски(или клингонски) униформи, защото 2ри(USA) и 5ти(EU) февруари са обявените дати за излизане на Star Trek Online.

Докато чакате, можете да се запишете за настоящата затворена бета на този адрес.

Quapla’

Dragon Age е златна!

Dragon Age:Origins BoxBioWare са готови с „наследникът“ на Baldur’s Gate, една от най-успешните серии компютърни ролеви игри, Dragon Age: Origins и златният диск е готов за размножаване и премиера на играта на 3ти ноември (в Европа на 6ти за PC и XBOX360). Докато чакате, можете да поиграете на мини-флаш-игричката Dragon Age Journeys или пък да си свалите и прегледате отново всички филмчета от WorthPlaying.

Създайте своят персонаж за Dragon Age предварително

Dragon Age Lucky StoneАко много скучаете и/или чакате с нетърпение излизането на Dragon Age, от BioWare ви дават възможност да разгледате възможностите за създаване на игрови герой. Можете да го свалите от тук на английски (318Mb), или да посетите тази страница за други езици.

А, ако се регистрирате в BioWare Social Network ще получите пръстенче за +1 на всички показатели, подарък за вашите ъплоуднати там герои.

Risen(PC) е златна

Разработчиците Pirahna Bytes, известни с поредицата Gothic, вече са готови със следващата си игра на име Risen. „Златният диск“ е изпечен и играта се очаква по магазините на 2ри октомври.

Повече информация ще намерите на официалния сайт на играта

RisenRisenRisen

Guild Wars 2

GuildWars2Официалният сайт на играта вече е на линия и там можете да видите първото филмче. След това започвайте да се оглеждате за прелитащи могъщи и безсмъртни дракони над Тирия.

DDO става безплатно

Dungeons&Dragons Online Eberron UnlimitedDungeons&Dragons Online става безплатна. Повече информация тук. Накратко, играта преминава от модела на месечно плащане, към по-модерния вариант с микроплащания за допълнително съдържание. Според сайта на играта, безплатното съдържание е много при ниските нива и намалява при високите. Това ако не друго, поне ще позволява достатъчно „пробване“ на играта, преди да инвестирате в нея. За текущите абонати, някои от платените елементи, ще бъдат автоматично отключени.

Доп: Промяната в плановете засега се отнася само за потребителите в Америка. За нас европейците, нещата остават същите, поне докато премине бета периода.

Настолна ролева игра по Dragon Age: Origins

Очевидно BioWare ще опитат да изтискат максимално количество пари от феновете на ролевите игри, атакувайки ги по всички фронтове. Наред с компютърната игра, са подготвили и настолна такава. Партнирайки си с известното издателство Green Ronin, твърдят че са създали лесна за изучаване игра, в dark fantasy светът в който се развива компютърната. Дали това ще се окаже успешен маркетингов ход, ще разберем през септември, когато книгата би трябвало да се появи на пазара.