Дневник за D&D 5 на български език

Art_StarterSetНеуморният фен на ролевите игри Yann, е превел дневника за наскоро излязлото пето издание на Dungeons&Dragons на български език. Ако планирате да играете сесия по пето издание скоро, или просто искате да „нахейтите“ :-), как се е справил, можете да изтеглите дневника: D&D5 Character Sheet

Dungeons & Dragons Starter Set излиза на 15-ти юли

  • dnd_products_dndacc_starterset_pic3_enПетото издание на поредицата ще се появи 15-ти юли с първата книга Dungeons & Dragons Starter Set. Предназначена за групи от 4 до 6 шест души, книгата включва 64 страници приключение в помощ на начинаещия водещ, и 32 стр. правила за разиграване на герои от 1-во до 5-то ниво, пет предварително генерирани персонажа и шест зарчета. Цената на книгата ще бъде $19.99.
  • dnd_products_dndacc_playershandbook_pic3_enThe Player’s Handbook ще е следващата стъпка в израстването на вашите герои. Раси и класове, умения, екипировка, заклинания и изобщо всичко необходимо за сериозни приключения ще се появи на 19-ти август в 320 страници и цена $49.95.
  • dnd_products_dndacc_monstermanual_pic3_en30-ти септември е датата на която ще изпълзят класическите D&D създания, като дракони, гиганти, mind flayer-и, бехолдъри и разни по-слабички. Класическия Monster Manual подобно на PHB ще бъде в 320 страници и цена $49.95.
  • dnd_products_dndacc_dmg_pic3_enDungeon Master’s Guide е планиран за 18-ти ноември. В него, както можете да се досетите е всичко необходимо за да създадате вашите собствени игрови светове. Виждаме някаква система тук, но и тази книга ще бъде 320 страници на цена $49.95.

Статия за D&D в Капитал Light

Кой би очаквал, че темата на Капитал Light тази седмица ще са ролевите игри и в частност Dungeons&Dragons. Без да обяснявам повече, просто отивайте и четете. Ако сте вече наясно с ролевите игри, началото вероятно ще ви се стори познато, но със сигурност по-нататък статията няма да сте я чели.

Редакция: Понеже вече статията в сайта на Капитал е недостъпна, авторката ни изпрати PDF за четене, който можете да прочетете тук.

Въвеждащо приключение за DnD4

Искате да започнете да играете Ролеви игри, но не знаете с какво и как
да подходите? Това ново въвеждащо приключение е специално предвидено
за новаци в света на Dungeons & Dragons и включва в себе си всички
карти и статистики, нужни за мисията. Героите в него могат да започнат
от 1 ниво и след това да продължат с други приключения от нашия сайт.

Приятна игра на всички! От Ян :-)

Подземия&Дракони: Все още ли търсиш своя приказен свят?

Феновете на по-съвременните бордови и компютърни игри сигурно се чудят – и с право – дали игра от класическата школа като D&D има бъдеще в наше време. Дали познатата ни игра е позагубила от блясъка си, или напротив – тепърва ще има да се развива всред модерните геймки на пазара в момента? За всичко това можете да прочете на сайта ни ТУК!

Нови приключения

Със сигурност вече сте забравили, но преди време Yann пусна приключенията Мината на Джуджетата и Странници във Фасдал, и сега е готов с техните продължения за по-високо ниво: Мисия в Мит Дранор (8-14 ниво) и Драконовата планина (12-18 ниво). Първото е авторско приключение по DnD4, докато Планината е адаптирано от AD&D за DnD4, но това едва ли би попречило на някой да ги играе по друга система, или да ги промени по свой вкус.

Както обикновено, файловете за теглене можете да намерите в секция …. Файлове

Кийт Бейкър разказва за посещението си в София

Хобито на автора на Еберон, Кийт Бейкър е да пътува по света. Пътешествията му го доведоха и в България през лятото на по-миналата година. Неговите впечатления от страната и хората с които се е срещнал, можете да прочетете в оригинал в рубриката Have Dice Will Travel на Escapist Magazine.

Освен това Силвия Маринова и Дамян „Yann Gamgee” Христов са си направили труда да преведат статията и да я качат в PDF формат тук.

Приятно четене!

Dark Sun е новият(стар) сетинг за 4e

Dark Sun 4e coverКажете „здрасти“ на човекоядците полуръстове в полупустинен свят разрушен от магия с градове-държави управлявани от зли магьосници, всичко това замесено с тестото на 4тото издание на Dungeons&Dragons. Все още всичко това е във фурната на Уизардите, но плановете са, следващата година всичко да бъде готово. Или поне така са написали тук.
Ако на някой това му звучи познато, да си прелисти бързо 2ро издание на D&D!

* И трябва да внимавате, когато казвате „здрасти“ за да не ви отхапят ръката!

DDO става безплатно

Dungeons&Dragons Online Eberron UnlimitedDungeons&Dragons Online става безплатна. Повече информация тук. Накратко, играта преминава от модела на месечно плащане, към по-модерния вариант с микроплащания за допълнително съдържание. Според сайта на играта, безплатното съдържание е много при ниските нива и намалява при високите. Това ако не друго, поне ще позволява достатъчно „пробване“ на играта, преди да инвестирате в нея. За текущите абонати, някои от платените елементи, ще бъдат автоматично отключени.

Доп: Промяната в плановете засега се отнася само за потребителите в Америка. За нас европейците, нещата остават същите, поне докато премине бета периода.