Статия за D&D в Капитал Light

Кой би очаквал, че темата на Капитал Light тази седмица ще са ролевите игри и в частност Dungeons&Dragons. Без да обяснявам повече, просто отивайте и четете. Ако сте вече наясно с ролевите игри, началото вероятно ще ви се стори познато, но със сигурност по-нататък статията няма да сте я чели.

Редакция: Понеже вече статията в сайта на Капитал е недостъпна, авторката ни изпрати PDF за четене, който можете да прочетете тук.

Въвеждащо приключение за DnD4

Искате да започнете да играете Ролеви игри, но не знаете с какво и как
да подходите? Това ново въвеждащо приключение е специално предвидено
за новаци в света на Dungeons & Dragons и включва в себе си всички
карти и статистики, нужни за мисията. Героите в него могат да започнат
от 1 ниво и след това да продължат с други приключения от нашия сайт.

Приятна игра на всички! От Ян :-)

Подземия&Дракони: Все още ли търсиш своя приказен свят?

Феновете на по-съвременните бордови и компютърни игри сигурно се чудят – и с право – дали игра от класическата школа като D&D има бъдеще в наше време. Дали познатата ни игра е позагубила от блясъка си, или напротив – тепърва ще има да се развива всред модерните геймки на пазара в момента? За всичко това можете да прочете на сайта ни ТУК!

Нови приключения

Със сигурност вече сте забравили, но преди време Yann пусна приключенията Мината на Джуджетата и Странници във Фасдал, и сега е готов с техните продължения за по-високо ниво: Мисия в Мит Дранор (8-14 ниво) и Драконовата планина (12-18 ниво). Първото е авторско приключение по DnD4, докато Планината е адаптирано от AD&D за DnD4, но това едва ли би попречило на някой да ги играе по друга система, или да ги промени по свой вкус.

Както обикновено, файловете за теглене можете да намерите в секция …. Файлове

Dark Sun е новият(стар) сетинг за 4e

Dark Sun 4e coverКажете „здрасти“ на човекоядците полуръстове в полупустинен свят разрушен от магия с градове-държави управлявани от зли магьосници, всичко това замесено с тестото на 4тото издание на Dungeons&Dragons. Все още всичко това е във фурната на Уизардите, но плановете са, следващата година всичко да бъде готово. Или поне така са написали тук.
Ако на някой това му звучи познато, да си прелисти бързо 2ро издание на D&D!

* И трябва да внимавате, когато казвате „здрасти“ за да не ви отхапят ръката!

DDO става безплатно

Dungeons&Dragons Online Eberron UnlimitedDungeons&Dragons Online става безплатна. Повече информация тук. Накратко, играта преминава от модела на месечно плащане, към по-модерния вариант с микроплащания за допълнително съдържание. Според сайта на играта, безплатното съдържание е много при ниските нива и намалява при високите. Това ако не друго, поне ще позволява достатъчно „пробване“ на играта, преди да инвестирате в нея. За текущите абонати, някои от платените елементи, ще бъдат автоматично отключени.

Доп: Промяната в плановете засега се отнася само за потребителите в Америка. За нас европейците, нещата остават същите, поне докато премине бета периода.

Безплатен сетинг за DnD4

Ако вече сте избили всичко живо(и неживо) от последния ММ, може да погледнете на страничката Role Playing Public Radio за техния безплатен сетинг. В него се разказва за новооткрит континент и нелеката задача за установяване на първите заселници. Освен нови фийтове и ритуали, ще окритете и една нова раса симпатични жабоци, нови чудовища, както и встъпително приключение за 1во ниво герои.

21 Март 2009 г. ще бъде ден за Dungeons & Dragons в клубовете Paladium Games

playdnd_small_1.jpg21 Март 2009 г. ще бъде ден за Dungeons & Dragons в клубовете Paladium Games – Стрелбище, Paladium Games – Варна и Magic Worlds.

Преди 2008, световният D&D Game Day е създаден с цел да бъде „празник на D&D”, начин да се подържа интереса към марката и възможност за отделните играчи да се запознаят и формират общност. След успеха на Worldwide D&D Game Day през 2008 г., свързан директно със старта на 4-тото издание на играта решихме, че традицията трябва да бъде продължена и обогатена.

Както на предишните D&D дни всеки играч ще има възможност да се потопи в незабравимата атмосфера на Dungeons & Dragons под вещото ръководство на избрани водещи. Заповядайте на 21 март от 11.00 часа сам или с ваши приятели и се впуснете във вълнуващи приключения на предизвикателни загадки и напрегнати сражения с ужасни чудовища. Света се нуждае от нови герои!

Като бонус всеки играч ще получи по 1 фигурка, изобразяваща неговия персонаж в играта и 20-странно зарче.

Повече информация на http://www.paladium-games.com

Поради закъснение от страна на транспортната фирма Dungeons & Dragons RPG Day се измества за следващата събота – 28 март. Часът и мястото остават непроменени.

Tiny Adventures (Facebook)

dnd4 insiderTiny Adventures е безплатно приложение от Wizards за популярната социална мрежа Facebook в което можете да си изберете герой и да поприключенствате малко. Замислена да популяризира DnD Insider и електронните приложения, които ще съпътстват DnD4, игричката има страшно опростена система, 4та версия естествено. В началото имате избор от няколко готови героя и след това възможностите да влияете на своят са пазаруване и инвентар, преди да изберете приключение в което да се впуснете. Ако имате приятели играещи същата игра, ще получавате редовно добри бонуси на заровете.