Back to D&D 4E

Знам, че на никой не му пука защо се забавих толкова. Както и че почти никой не е забелязал. Затова няма да се обяснявам, ами направо ще пристъпя към откъсите от последните две седмици:

Skill Challenges (DMG)

Weapons (PHB)

Giants (MM)

Epic Destinies (PHB)

Economy and reward (DMG)

Quests (DMG)

Magic Items (PHB)

И накрая – това са превютата за „Май и нататък“. Включват си директно някои 4Е неща.

И понеже живота ми май ще се понормализира в скоро време, следващата седмица се очаква да съм на линия. Навреме.

Чао, дочетене! :)

More D&D 4E

С извинение за закъснението, ето ги и откъсите от вече миналата седмица:

Ангелите (ММ)

Мултикласване (PHB)

Swordwings (нови гадинки от MM)

Расовите бонуси (PHB)

А ако някой случайно се интересува как може да публикува според новия GSL лиценз книги по 4Е – ето и малко пояснения по въпроса.

Засега от мен толкова, другата седмица (която си е тази седмица) също ще се позабавя. Не че някой би забелязал…

Latest from WotC

И тази седмица имаше извадки, публикувани редовно в Понеделник, Сряда и Петък. Ето ги и тях

Класът warlord

Paragon paths (новите престижки?)

Powers (как да ги разчитаме)

Също така напомням за Art Preview-то. А може и за пръв път да го споменавам, ех старческа склероза… :)

Друга новина е, че има ново филмче с част от създателите на 4Е (линка не е директен). Основно говори Бил Славичек, а интервюто е взето от сайта за ММО-та, та и някои от въпросите са свързани с това хоби.

Това е от мен за тази седмица, приятна игра и весели празници!

D&D Excerpts

Ето и обещаните линкове към тазседмичните извдки от основните книги:

Дяволите (от новото MM)

Трите степени (tiers) на игра (от новото PHB и малко от DMG)

The Phane (чудовище от новото MM)

Нагласяне на чудовищата (от новият DMG)

Също така отбелязваме, че на сайта на D&D върви ежедневен Art Preview.

Засега толкова, другата седмица пак

D&D4E open source

Wizards of the coast обявиха, че и 4Е ще бъде отворено за други издателски къщи. Ще се публикува нов System Reference Document още на 6 Юни (безплатен за теглене от сайта им), а самият лиценз ще влезе в сила от 1 Октомври. Ще има и нов d20 SRD за не-само-фентъзи съвемстими игри, а регистрираните при WotC издтели дори ще могат да слагат D&D лого на книгите си.

Preview of 4E

На официалния сайт на Wizards of the Coast до излизането на 4Е (6 Юни) ще се пускат откъси от трите основни книги. В Понеделниците ще виждаме избрани части от ММ, Сряда е посветена на играчите и PHB, а в Петъците ще облажват водещите с откъси от DMG. Първият откъс от ММ вече е налице. Статиите се пускат в безплатната част от сайта и нямате нужда от регистрация за да ги четете.

Инструментче за правене на карти от WoC

Крайбрежнте магове пускат на сайта си поредната благинка. На тази страничка ще намерите инструмент за парвене на карти, плюс инструкции и няколко готови карти. Дано това ви помогне да подобрите играта си.

Нов FAQ за D&D

Маговете от крайбрежието пуснаха поредната версия на ЧЗВ (Често Задаваните Въпроси). Новите въпроси сa свързани с PHB II (аз други не открих) – класовете Duskblade и Beguiler, както и някои таланти (feats) от книгата. Самият файл за сваляне (692 Kb архивиран, 733 Kb за pdf файла) можете да намерите на тази страница.

Нов Свят на Мрака?

Monte Cook's WoDНе, White Wolf не са се отказали от WoD2. Пoне засега. Вместо това те ще пуснат негова нова версия, писана от известния гейм-дизайнер Монте Кук, който освен всичко друго е съавтор в основните книги на последната версия на D&D. Очаква се книгата да излезе през Август 2007. Повече може да научите от новината на официалния сайт – тук.

Какво ще направи Кук със Света на Мрака (особено предвид работата му по Book of Vile Darknes) засега остава на въображението на ролевите фенове.