Класическия BattleTech се възражда

Компанията Fanpro се е заела с възраждането на известната преди поредица BattleTech. Плановете за тази година са за издаването на нов комплект базови книги, обединяващи различните правила за превозни средства, бойни брони и въздушни бойни единици в общи правила. Комплектът ще се състои от шест книги (цветни с твърди корици), организирани така, че да дадат основите на играта в света на BattleTech.
Първите книги, които ще излязат са:

  • Total Warfare™ – пълен комплект правила
  • Starterbook: Sword and Dragon™ – разглежда конфликта между древните империи House Davion и House Kurita
  • Sword and Dragon ’MechPacks’ – допълнителни варианти на меховете
  • TechManual™ – допълнение към Total Warfare™, включващо нови възможности и насоки за развитие
  • Classic BattleTech Introductory Box Set™ – комплект с включени пластмасови фигурки

Повече информация за Classic BattleTech, можете да откриете на официалния сайт, както и на сайта на издателите – Fanpro.

Безплатни карти за download

картаКомпанията Comstar Games предостави безплатно картите, към своя d20 базиран сетинг Eldoria. Ние този сетинг дори не го бяхме чували, но картите ги оценяваме. Художникът Nigel Bell се е справил отлично, браво на него.
Ето я и страницата с картите.

Поиграй Guild Wars: Factions

GW: Factions Preview Event
Имате още малко време да се регистрирате за безплатен уикенд игра на Guild Wars: Factions. Клоча е за регистрация е 66DG9-C4RHB-9FKD6-287BJ-LRGCJ. Освен това, трябва да имате и клиент, който можете да свалите от тук. Началото на събитието е от 10:00 сутринта на 20ти януари и ще продължи до 9:59 на 23ти януари. Това най-общо означава, че имате цял уикенд да поиграете.
Ако ви е необходима повече информация, можете да посетите и сайта на играта.

HOMM5 отворен бета тест

Само след няколко дни, ще се състои отворен бета тест на очакваната от всички 5та част на поредицата. На 19ти този месец(или след по-малко от седмица) ще започне теста и ако искате да участвате, ще е добре да следите официалните форуми на играта и по-точно тази тема.

Историята започва

В самия край на новата година екипът на „Ролевият Бунт“ ви представя първата статия от серията, посветена на историята и развитието на ролевите игри. Пожелаваме ви приятно четене и весела изкарване на новогодишната нощ.

Тествай D&D Online

D&D OnlineОт днес можете да тествате бета версията на Dungeons & Dragons Online: Stormreach. Единственото, което трябва да направите е да се регистрирате във FilePlanet. Регистрацията изглежда безплатна, поне в началото никой не иска кредитна карта или методи за плащане.
Освен това ви препоръчвам да разгледате сайта на играта, откъдето можете да си свалите уникален wallpaper с желатиновия куб!

RPGNow ще печата!

Според една от последните новини в gamingreport, най-известният онлайн магазин за електронни книги на ролева тематика RPGNow, съобщава, че ще започне и разпространение на печатни материали. До момента са постигнати споразумения с три от водещите дистрибутори за отпечатване на материали от различни издатели.
Според собственика на RPGNow, това е стъпка в правилната посока към интеграцията на PDF-ите и печатните издания.
Засега повече инфомация, за това кои точно книги ще бъдат печатани, няма. Но ние се надяваме, че това ще раздвижи пазара и ще даде шанс на по-малки и неизвестни издатели да станат по-популярни с продуктите си.

Dungeons & Dragons: The Elemental Might

една доста добре представена ролева кампания под формата на филм

Ето, че се появи и втори филм по най-продаваната ролева игра в света. Кратко ревю можете да намерите в секцията „Ревюта“, а ако искате да обсъдите какво ви харесва и какво не във филма – възползвайте се от темата на форума.

Приятно гледане.

Shadowrun 4th Edition

излезе в PDF формат

Корицата на Shadowrun 4th EditionНовото издане на популярният в чужбина киберпънк-фентъзи сетинг най-после достигна пазара. Засега книгата е достъпна само в PDF вариант в онлайн-магазина на издателството, BattleCorps, и в DriveThruRPG . Вече се приемат и предварителни поръчки за хартиения вариант, който се очаква да излезе скоро.

Промените засягат основно системата на играта, като в новата версия FanPro са поели по пътя на WhiteWolf за опростяване на хвърлянията. Има промени и в някои умения и атрибути на персонажите, магическата система е сериозно преработена. Засегнат е и света, като точката на развитие на играта е изместена с още няколко години напред в бъдещето. Въпреки това авторите твърдят, че старите помощни материали по света ще са свъместими с новото издание, ако не включват опционални правила в себе си. Така че хора, елфи, джуджета, орки и тролове отново ще кръствосват сенките.

Корицата на System Failure Заедно с това FanPro пускат на пазара (засега отново само в електронен вариант) и поредната книга с допълнения по света – System Failure. Тя е насочена най-вече към водещите и ще им даде разснения за събитията от 2064 г. и тяхното последващо влияние върху света. Книгата може да бъде поръчана от BattleCorps и DriveThruRPG.

За повече подробности посетете официалния сайт на Shadowrun.

Новини по сайта

Нали знаете че като не пускаме дълго време интересни нови неща и изведнъж ви заливаме. Та след вчерашото ревю на True20 системата, днес сме ви подготвили още 2 новости.
1. Най-после представянето на българската научно-фантастична ролева игра „Галактион“ от авторите й е качено в секцията „Статии“. Междувременно около него успя да се завихри доста нажежена дискусия във форума.
2. С любезното разрешение на Бейв публикуваме разказа му „Орденът на Свети Георги“ в Библиотеката. С него той спечели Първа награда на тазгодишното издание на „Таласъмия“.
3. Създадохме нов форум, целта на който е да съдържа игрите, водени на територията на Ролевия Бунт. Можете да го открите на адрес gamezone.rpg-rebellion.net . В бъдеще всички игри ще се състоят на него.
4. Най-накрая добавихме и представянето на разработваната от самите нас ролева игра „Шадафар“. Може би много то вас вече са го прочели на форума, но е редно да го имаме и на сайта.

Засега толкова, скоро може и още. Приятно четене.

Публикувано в RPG.BG